Tamiški kotlić 2013

0 1.428

slika - 029Pod pokroviteljstvom opštine Sečanj, mesna zajednica Jaša Tomić i Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ u sklopu Dana sela organizovali tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „TAMIŠKI KOTLIĆ 2013“.

Jašu Tomić i takmičenje u kuvanju riblje čorbe je i ove godine posetio Predrag Milošević Karasi, predsednik opštine sa svojim saradnicima. Obišao je gotovo sve takmičare, na kratko porazgovarao sa njima i poželo im mnogo sreće i da najbolji pobedi.
slika - 052
Dan kada se u Jaši Tomić širi miris kuvane i pečene ribe, raznog mesa sa roštilja, ražnja i sača. Dan kada centar sela oživi, kada je park pun ljudi, dan kada od dima ne vidite bližnje, dan kada se u selu čuje samo muzika i smeh i graja dece za koje je na parkingu kod pravoslavne crkve obezbeđen ringišpil, vozići i mnoštvo drugih igara.
slika - 050
Iz godine u godinu dan kad se organizuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe je i svojevrsna prilika da sa takmičarima budu prisutni rođaci, gosti, prijatelji, pa je park prepun ljudi. Kada nas, kao i ove godine posluži lepo vreme ugođaj je potpun a druženje se nastavlja i posle proglašenja pobednika, obično dok ne smrkne.

Ove godine je bilo 44 prijavljenih kandidata koji su žarko želeli da osvoje jednu od tri vredne nagrade koje su organizatori spremili za pobednike. Inače, treća nagrada je otišla u Zrenjanin, druga u Žitište a prva ostala u Jaši.

slika - 001 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana