Tolerancijom do sporta

0 879

Održan sastanak svih učesnika u projektu
rumuni_01Realizacija projekta prekogranične saradnje „Tolerancijom do sporta“, čiji je nosilac sečanjska opština u saradnji sa rumunskom opštinom Peču Nou, počela je 10. maja, a prošlog petka održan je u Sečnju prvi sastanak projektnog tima. Tom prilikom formiran je Upravni odbor u koji su imenovani Novak Zubac, koji je i direktor projekta, Milica Jeličić i Arsen Plahin, kao i dva člana sa rumunske strane. Sada sledi raspisivanje tendera za nabavku opreme i rekvizita, kao i otvaranje veb sajta projekta na kome će se pratiti njegova celokupna realizacija.

U četvrtak, 6. maja 2013. godine u prostorijama opštine Sečanj održan je još jedan sastanak i to svih učesnika u projektu „Sportom do tolerancije“ . Na sastanku se raspravljalo i svim nejasnim i spornim detaljima projekta. Konačno je sve rešeno i zvanično počinje prva faza projekta. Već se raspisuju tenderi za nabavku opreme i sve ono što je po programu projekta određeno. Za sledeći utorak i sredu planirane su aktivnosti oko osnivanja škole fudbala gde će u Domu kulture u Sečnju biti održani edukativni sastanci sa svim zainteresovanim učenicima svih osnovnih škola sa teritorije opštine.

Ukupna vrednost ovog projekta, koji se finansira iz IPA fondova, iznosi 151.400 evra, od čega sečanjskoj strani pripada deo od 94.450 evra. Ova sredstva su namenjena za organizovane pripreme igrača svih kategorija, po deset dana u Rumuniji i isto toliko u Srbiji, za seminar za trenere, kao i nabavku sportskih rekvizita, kosilice trave na stadionu, a uslediće i organizovanje međunarodnog turnira u velikom fudbalu, u Jaši Tomiću. Isto tako, projektom se predviđa priprema i izdavanje publikacije o ovdašnjem fudbalu.

rumuni_04 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana