У библиотеци Јован Дучић из Сечња много нових књига и ове године

995

И ове, као и прошле године Рибњак Сутјеска помогао је рад сечањске библиотеке донацијом неколико десетина наслова за децу. Библиотека Јован Дучић има своје седиште у Сечњу и три огранка у Сутјесци, Крајишнику и Јаши Томић. Наши најактивнији читаоци су деца, тако да је избор наслова нових издања право освежење за наше читаоце. Захваљујемо се овој друштвено одговорној компанији, а пре свега директуру, Видаку Милошевићу, који се увек одазивао нашим акцијама.

Поред Рибњака Сутјеска који настоји да допринесе развоју културе у нашој општини, ту су и истакнути појединци са којима већ дуги низ година остварујемо изузетну сарадњу, који нам донирају књиге из својих приватних библиотека. Овога пута се захваљујем госпођи Спасенији Бобот и господину Неђу Попари. Овакви примери су изузетно вредни, не само због драгоцених књига које смо добили, већ због тога што и у ова тешка времена још увек постоје људи који желе да помогну својој заједници, људи који настављају старе добре српске традиције задужбинарства.

Добре вести за нашу Библиотеку стижу и из Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, где нам је одобрен пројекат у износу 30.300 РСД за набавку књига.

Библиотека Јован Дучић има сјајне односе са општином Сечањ која је уједно и њен оснивач. У нашој општини се много пажње поклања култури и увек нам излазе у сусрет одобравајући максимална средста за куповину књига.

Сви нам помажу, од општине Сечањ као оснивача, до АПВ и министарства културе које нам сваке године додели на стотине наслова. Ту су и друштвено одговорне фирме, као што су рибњак Сутјеска и Гомекс који је прошле године помогао нашу акцију и на крају изузетни појединци, који део своје приватне библиотеке поклањају својим суграђанима. Ово су све лепе вести које вам са радошћу јављамо и на које смо поносни.

Трудимо се да нашим читаоцима изађемо у сусрет и кад год смо у могућности да купимо књиге које они желе. И сад их позивам да посете нашу Фејсбук страницу Народна библиотека Јован Дучић Сечањ и пошаљу нам предлоге за књиге које би волели да се нађу на нашим полицама – рекла је Мирјана Рикало, заменик директора библиотеке Јован Дучић Сечањ.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.