U SEČNJU ODRŽAN PRVI SAJAM SPORTA ZA ŠKOLARCE

0 1.237

Mali Sajam sporta za decu osnovnog školskog uzrasta od petog do osmog razreda održano je danas, u centru Sečnja, na sportskom terenu RK „Hercegovina“ na kojem je učestvovalo skoro 200 mališana.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković po dolasku u Sečanj doneli su koševe koji su predati Kancelariji za mlade Sečanj, a biće montirani na terenu u naselju Jaša Tomić.
Goste su ispred opštine dočekali Miomira Milošević, predsednik privremenog organa opštine Sečanj, Predrag Rađenovi načelnik Srednjobanatskog okruga, Dragana Marton, Nedeljko Vučković ispred Sportskog saveza opštine Sečanj, Nebojša Meljanac, Darko Vukoje i ostali članovi lokalne samouprave.
Predsednik Štefanek je na otvaranju izrazio veliko oduševljenje brojnošću dece koja treniraju ili naprosto vole sport:
– Divno je što vidim ovoliko dece da već trenira neki sport i koliko dece je zainteresovano za sport. Vidim i roditelje koji će, nadam se, podržati svoju decu da se bave sportom. U razgovoru sa opštinskim rukovodstvom upoznat sam sa situacijom u sportu, pa se nadam da ćemo još intenzivnije sarađivati i da će se priključiti akcijama Sportskog saveza Srbije. Sportski savez Srbije će se truditi još više da pomogne svoje članice među kojima je i Sportski savez opštine Sečanj. Oprema koju smo danas doneli i Mali sajam sporta koji smo organizovali samo su smernica kako ćemo i dalje sarađivati – izjavio je Štefanek.
Miomira Milošević predsednica privremenog organa opštine Sečanj se zahvalila predsedniku Štefaneku na poseti, sportskoj opremi i velikoj podršci Sportskog saveza Srbije.
Štefanek je zajedno sa legendom rukometa Momirom Rnićem razgovarao sa najmlađim sportistima na temu kako se postaje šampion. Na Malom sajmu sport u Sečnju bila je i talentovana paratekvondistkinja Violeta Todorov, mladi karatisti, fudbaleri, rukometaši i odbojkašice.
Takođe, u Sečnju su organizovana predavanja za trenere i mlade sportiste koje su organizovali Antisoping agencija Srbije i Aktivnija Srbija. Savez za predškolski sport i fizičku aktivnost održali su zajednički trening sa predškolcima u okviru akcija „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana