U SUSRET FESTIVALU

-VII Međunarodni festival alternativnog teatra GEST”-

1 1.030

Sledećeg vikenda, tačnije 28. aprila u Sečnju počinje VII Međunarodni festival alternativnog teatra GEST. Ove godine publici će se predstaviti pozorišta i pozorišne trupe iz Srbije sa dve predstave, Francuske, Rumunije i Republike Srpske. U zvaničnoj selekciji biće prikazano pet predstava.

Prve festivalske večeri nastupiće pozorišna trupa “Punk Freud” iz Beograda sa autorskim projektom “Volim te kao konja” kojeg potpisuje Romana Caran. Druge festivalske večeri publika će imati priliku da vidi dve predstave. Prva je na program u 19 časova, kada će nastupiti glumci pozorišta “Cie Fouxfeuxrieux” iz Šinona (Francuska) sa predstavom “Kamin’é“. Režiju predstave potpisuje rediteljski četverac: Camille Foubert, Mathilde Ryelandt, Agathe Bel Frankian i Emmauelle Pasquier. Dva sata nakon toga publici će se predstaviti Pozorište „Promena“ iz Novog Sada sa predstavom „Šest lica traži pisca“ Luiđi Pirandela u režiji Davida Alića.

Trećeg festivalskog dana na programu su takođe dve predstave. Prvi će u 19 časova na daske koje pozorište znače izaći Marko Nedeljković, Akademija Umetnosti – Banja Luka (Republika Srpska) sa autorskim projektom „Koktel“, da bi dva sata nakon njega svoje umeće pubulici predstavili glumci „Auleau“ teatra iz Temišvara (Rumunija) sa predstavom „Umbrele pentru lacrimiu“ („Umbrellas for tears“) u režiji Ovidiu Mihaita. Festival se završava 1. maja kada će nastupiti glumci Akademije Umetnosti – Banja Luka sa predstavom „Emigranti“ Slavomira Mrožeka. Ova predstava će biti izvedena u čast nagrađenih.

Umetnička dostignuća na ovogodišnjem festivalu alternativnog teatra će vrednovati stručni žiri u sastavu: dr Marina Mađarev,  dr Igor Perišić, i dr Sava Damjanov. Pored stručnog žirija svoj sud o viđenom će izneti i žiri publike kojeg sačinjavaju: Olivera Marjanović, Danijela Aleksić i Darko Grahovac .

Sve predstave će biti izvedene u Domu kulture u Sečnju. Svečano otvaranje je zakazano za 19:30 časova, dok će poslednjeg festivalskog dana predstava u čast nagrađenih početi u 20 časova.

R. Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
  1. […] u sečanjskom Domu kulture zvanično počeo VII Međunarodni festival alternativnog teatra “Gest”. Čast da svečano otvori festival pripala je dr Milanu Mađarevu iz Novog […]

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana