Uspešno završen prvi deo programa obrazovanja za odrasle ,,Druga šansa“

0 1.260

Nakon završenog projekta ,,Druga šansa’’, putem kojeg su se edukovale osobe bez završene osnovne škole, u Sečnju je održana prezentacija gde su uspešni rezultati ovog projekta prikazani predstavnicima opštine.

Njima je prikazan i kratak dokumentarni film, a direktorka osnovne škole ,,Braća Stefanović’’ iz Neuzine, Danica Došlo je ispričala dosadašnja iskustva u ovom modelu obrazovanja odraslih. ,,Druga šansa’’ se tokom svog projektnog dela održavala u ovoj školi, a to će biti nastavljeno sada kao deo redovne nastave za odrasle.
1370264_10151898945244614_41376345_n

Nastavnica u ovom programu, Sofija Mitrić, rekla je za NMR Info da je u proteklom periodu nastava realizovana za 53 polaznika iz Jarkovca, Boke, Neuzine i Sečnja. A devetoro njih je svoje obrazovanje nastavilo i u srednjoj hemijskoj školi ,,Uroš Predić’’, gde su na besplatnoj obuci za odabrana zanimanja.

,,Možemo slobodno da kažemo da je ovo bila uspešna školska godina. Uprkos teškim trenucima kojih je bilo, uspeli smo timski da realizujemo ovaj program i time pomognemo našim sugrađanima’’, izjavila je ona.

Opština Sečanj je prepoznala važnost ovog programa, te je uz saglasnost predsednika opštine Sečanj, Predragom Miloševićem obezbeđen i prevoz za sve polaznike programa. Pored predsednika opštine, program su potpomogli i Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Kulturno prosvetna zajednica, Obrazovno kulturni centar i mnogi drugi.

N. Š.

Raniji tekstovi: Drugom šansom do obrazovanja

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana