VALCER NA PETOPARCU U KIKINDI

0 792

– Peti Međunarodni festival malih scena –

PLAKAT_KPF_Layout 2Danas u Kikindi počinje 5. Kikindski međunarodni festival malih scena. Radi se o pozorišnoj i kulturnoj manifestaciji koja u velikoj meri upotpunjuje festivalsku ponudu ne samo kada je u pitanju sever Banata, već i na nivou Vojvodine. U zvaničnoj selekciji našlo se šest predstava iz Srbije i regiona. Festival je takmičarskog karaktera a o nagradama će odlučivati žiri u sastavu Miroslav Radonjić, Igor Burić i Filip Markovinović.

Prvog dana nastupiće Gradsko kazalište „Jozo Ivakić Vinkovci, Kazalište „Nova scena“ Vinkovci sa predstavom Čehov na kvadrat. Režiju i adaptaciju je potpisao Vladimir Andrić. Nakon toga, u nedelju 15. juna publika će imati priliku da vidi predstavu Noć bogova, po tekstu Mire Gavrana u režiji Jaka Ivanca a u izvođenju koparskog Gledališća, Slovenija. Trećeg festivalskog dana nastupiće Narodno pozorište iz Kikinde sa predstavom Siroti mali hrčki, po tekstu Gordana Mihića a u režiji Marka Đurića. 17. juna u okviru zvanične selekcije ovogodišnjeg festivala publika će videti predstavu Srce više nije moje, u režiji Bogdana Jankovića. Ova predstava je urađena u koprodukciji Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Novosadskog pozorišta. Pretposlednjeg festivalskog dana publici će da se predstavi Nradosno pozorište iz Subotice sa predstavom Brak Beti i Bu-a u režiji Olje Đorđević. Na samom kraju festivala nastupiće Bitef teatar sa predstavom Ja i ti. Radi se o autorskom projektu Branke Stojković i Olivere Viktorović Đurašković.

Oraganizator 5. Kikindskog međunarodnog festivala malih scena je Pozorištance Lane, ali najveći teret same organizacije podneće kikindsko Narodno pozorište. Sve predstave počinju u 20 časova.

R. Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana