Više nego zadovoljni

0 436

Rukovodstvo rukometnog kluba „Radnički“ je prošle nedelje za članove i igrače organizovala večeru kao i svake godine kada se završi takmičarska sezona. Pre same večere je Darko Ivković, trener sa članovima stručnog štaba održao sastanak sa igračima gde je između ostalog predočeno igračima kakve su obaveze u narednoj sezoni i šta se od njih očekuje.
Kraj sezone, osmo mesto na tabeli, planovi i realizacija rukometnog kluba „Radnički“ su bili povod da o svemu razgovaramo sa trenerom, Ivković Darkom.

Održali ste sastanak sa svojim igračima?

Da, to je sastanak koji svake godine na kraj sezone održavam sa svojim igračima. To je prilika da porazgovaramo o svemu što se dešavalo tokom sezone i ujedno informišemo i pripremamo igrače za novu sezonu. S obzirom da je u narednoj sezoni najavljena reorganizacija celokupnog takmičenja ovaj igrački kadar koji je trenutno u klubu moraće da da maksimum od svojih mogućnosti kako bi zadržali rang u kom se trenutno takmiče. To je jedna od najvažnijih stvari koja je na sastanku predočena igračima.

Sezona je završena. Vaše mišljenje o ispunjenosti planova koje ste sebi zadali pre početak sezone?

Pred sezonu 2010/2011, kada su se pravili planovi za nastupajuću sezonu u planu je bio plasman na prve dve pozicije na tabeli i samim tim plasman u viši rang takmičenja. Istina, ambiciozan ali po meni ostvarljiv plan, međutim kada su počele pripreme klub je napustilo četiri igrača, a od toga trojica su bili članovi prve postave. Radi se o levom beku Pašajlić Noletu i srednjim bekovima Čizmašev Vladimiru i Nikolić Aleksandru. Samim tim ostali smo izuzetno slabi na bekovskim pozicijama tako da smo bili prinuđeni da tražimo alternativna rešenja. Tako je Fazekaš Feri sa pozicije levog krila prekomandovan na poziciju srednjeg beka što se pokazalo kao dobro rešenje. Fazekaš se odlično snašao i odradio i više nego što smo to od njega očekivali. Na sve te nevolje nadovezuje se i bolest levog beka Sebastijanov Nemanje koji je ove sezone igrao u samo prvih šest utakmica. Posle loših rezultata u prvom delu sezone angažovali smo Pašajlić Marka na poziciji beka, ali na žalost, napustio nas je Stevanović Miloš koji je zbog privatnih onaveza morao da pređe u drugi klub („Radnički“ Novi Sad). I pored velikog odliva igrača tim koji smo imali na raspolaganju je uz puno problema realno odradio svoj deo posla tako da smo plasmanom na osmo mesto više nego zadovoljni.

Zbog manjka igrača bili ste prinuđeni da angažujete mlađe?
Pa, samim tim što su nas iskusni igrači napustili mlađi momci su dobili šansu i iskoristili je na najbolji način. Sam podatak da su neki članovi kadetskog i pionirskog tima bili članovi seniorske ekipe i to ne samo da popune broj nego su u pojedinim utakmicama preuzimali odgovornost i konačan rezultat na kraju sezone o tome dovoljno govori.

Tek je kraj sezone a već se razmišlja o narednoj, ima li problema?

Problema ima mnogo i bojim se da ćemo ih sami teško rešiti. Jedan od problema koji nam se javljaju je da se za pojedine klince već raspituju klubovi iz višeg ranga takmičenja a da mi jednostavno ne možemo da ih zadržimo. Ako se nastavi trend odlaska igrača i nebrige mesne zajednice kao vlasnika, bojim se da ćemo se u narednim sezonama takmičiti samo u mlađim kategorijama što faktički vodi gašenju kluba i nestanka rukometa na ovim prostorima.

Pomenuli ste nebrigu mesne zajednice, u čemu se radi?
Moram da istaknem da 80% novčanih sredstava dobijamo iz opštinskog budžeta a da 20% sredstava obezbeđujemo uz ogromne napore uz pomoć sponzora. Od mesne zajednice nismo dobili ni dinar, niti se neko interesuje za klub.

Spomenuli ste sponzore?
Da, zahvaljujući nekolicini sponzora uspevali smo nekako da dobijena sredstva i pomoć budu dovoljna za samo takmičenje u ovom rangu. Treba svakako spomenuti Janjić Gorana, Zarin Mileta, Kelčov Branku i ZZ “Modoš“.

Za klub i igrače sledi odmor. Prvi susret igrača, uprave i stručnog štaba zakazan je za 1. avgust 2011. godine kada počinju prirpeme za takmičarsku sezonu 2011/2012.

NMR Info

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana