VIZIONARI SAVREMENOG REGIONA

0 477

REGIONALNI CENTAR ZA DRUŠTVENO-EKONOMSKI RAZVOJ – BANAT U GODINI JUBILEJA
Za proteklih dvadeset godina rada Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat (RCR Banat) učestvovao je u 47 međunarodnih projekata čija je ukupna vrednost bila 30 miliona evra. Direktan doprinos regionu u kome posluje RCR Banat bio je više od 9 miliona evra.
Zahvaljujući našim projektima stvoreno je više različitih institucija, a najznačajnije su Regionalni centar za energetsku efikasnost Banat, Regionalni edukativni centar Banat, Regionalni centar za cikloturizam i Regionalni centar za lasersku terapiju očnih komplikacija dijabetesa. Najvećim delom ovi projekti su urađeni zahvaljujući sredstvima Evropske unije, prvenstveno iz programa Prekogranične saradnje, ali i lokalnih samouprava u Banatu, uz angažovanje stručnjaka RCR Banat koji su uspeli da ideje, projekte i njihovu važnost za građane predstave donatorima na najbolji način.
RCR Banat pomaže savetima, uslugama, pripremom projektnih predloga, ali i obukama za predstavnike lokalnih samouprava, preduzetnike, početnike u biznisu i osnivače malih i srednjih preduzeća. Za ove dve decenije izradili smo 861 konkursnu prijavu, pružili 210 usluga mentoringa i 6.117 konsaltinga. Organizovali smo 529 obuka kroz koje je prošlo 7.393 polaznika.
Obeležavajući dvadeset godina postojanja RCR Banat ima nameru da se samo za kratko osvrne na urađeno i da nastavi u istom pravcu dalje. U toku je realizacija nekoliko značajnih projekata, koji će omogućiti građanima našeg regiona da žive u boljoj i savremenijoj sredini. Za to imamo kompetentan tim, iskustvo da pomognemo lokalnim samoupravama, kao i podršku donatora i partnera iz brojnih država sa kojima sarađujemo.
REGIONALNI CENTAR ZA DRUŠTVENO-EKONOMSKI RAZVOJ – BANAT
Osnovan je juna 2002. godine kroz projekat koji je finansirala Evropska unija. Osnivači su Grad Zrenjanin, Grad Kikinda, Opština Žitište, Opština Nova Crnja, Opština Sečanj, Opština Novi Bečej, Opština Ada, Privredna komora Srbije, Pokrajinska vlada AP Vojvodine i Mlekoprodukt d.o.o. Zrenjanin.
U skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju, u septembru 2011. godine RCR Banat stiče status prve akreditovane regionalne razvojne agencije u AP Vojvodini.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana