Zadrugari za opstanak Krajišnika

1.402

Zemljoradnička zadruga je reaktivirana 22. marta 2017. godine a već iza sebe ima dosta aktivnosti koje samo najavljuju njenu svetlu budućnost. Upravni odbor zadruge je ovu, prvu godinu svog rada proglasio za edukativnu i jedna od svežih akcija tog karaktera je i organizovanje stručnog skupa, ne samo za svoje članove, nego za sve one kojima je pomoć potrebna.

Stručni skup pod nazivom „KRAJIŠNIK – NOVI POČETAK“ je održan u Krajišniku, 16, septembra na kojem su od zvaničnika i učesnika bili prisutni: akademik  Dragan Škorić, prof. dr Zoran Keserović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Radislav Jovanov predsednik i Jelena Nestorov Bizonj sekretarka Zadružnog saveza Vojvodine, Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, Snežana Vučurević, načelnica Srednje-Banatskog okruga i Predrag Rađenović, predsednik opštine  Sečanj.

Zoran Jerković, predsednik Upravnog odbora, Dragan Grahovac, direktor zadruge i svi članovi rešeni su da svojim angažovanjem pomognu mladima da ostanu na selu a i mladima koji bi se vratili da svojim radom obezbede normalan život sebi i svojoj porodici.  Naravno, jednostavno se nameće i opstanak Krajišnika kroz omogućavanje bolje perspektive i dobrog poslovanja.

-„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je omogućio da se kroz konkursne linije obezbede značajna bespovratna sredstva za oživljavanje i podizanje kapitala zadruga“, izjavio je Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu a Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj je naglasio da uvek mogu da računaju na njega i pomoć lokalne samuprave.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.