Završene 51. letnje seoske igre u Sutjesci

0 876

sutjeska-igre-I-dan-002

Letnje sportske seoske igre, 51. po redu završene su sinoć u Sutjesci. Nakon dvodnevnog nadmetanja u ukupnom plasmanu među selima pobednici su predstavnici sela Jaša Tomić, kojima je ovo treća pobeda za redom, drugi su bili predstavnici sela domaćina Sutjeske, dok su treći predstavnici sela Sečanj. U kategoriji devojaka, u ukupnom plasmanu najbolje su bile predstavnice Boke, koje su osvojile prvo mesto u košarci, nadvlačenju konopca i pikadu. Druge su bile u stonom tenisu, treće u trčanju na 600 metara. Predstavnice Sečnja su osvojile drugo mesto u ukupnom plasmanu. One su osvojile prvo mesto u malom fudbalu, rukometu i bacanju kugle. Treće mesto u ukupnom plasmanu zaslužile su devojke iz Sutjeske koje su zasijale u odbojci i osvojile prvo mesto, u stonom tenisu su takođe prve, dok su u fudbalu treće, kao i u trčanju na 60 metara. U nadvlačenju konopca u finalu su izgubile od Boke, pa je još jedno drugo mesto dodeljeno sutješčanskim predstavnicama. Kada je reč o momcima, u ukupnom plasmanu najbolji su predstavnici Jaše Tomića koji su pobedili u skoku u dalj, trčanju na 800 metara, bacanju kamena sa ramena, kuglanju stonom tenisu, trčanju na 100 metara, rukometu i malom fudbalu. Drugi u ukupnom plasmanu su predstavnici sela Krajišnik koji su ubedljivo osvojili prvo mesto u odbojci i šahu, dok su u košarci u teškoj borbi izgubili od ekipe Sečnja i osvojili drugo mesto.

sutjeska-igre-I-dan-029

Drugo mesto osvojili su i u kuglanju. Momci iz Sutjeske ponovili su uspeh od prošle godine u nadvlačenju konopca i u finalu pobedili „jake momke“ iz Boke. U trčanju na 800 metara osvojili su drugo mesto, drugi su bili i u odbojci a treći u kuglanju. Kada je reč o ostalim pobednicima, u trčanju na 600 metara u ženskoj kategoriji prva je bila predstavnica Jarkovca, u trčanju na 60 metara predstavnica Boke. U kategorji streljaštva pobednice su predstavnice Banatske Dubice dok su druge predstavnice Neuzine a treće predstavnice Jaše Tomić. U pikadu, pobednici su predstavnici Boke. Uprkos visokoj temperaturi koja je pratila sve sportske aktivnosti, brojni mladi ljudi, predstavnici svojih sela borili su se žustro i sportski. Sva nadmetanja su prošla regularno, sportski i fer, za šta su se postarali predstavnici Sportskog saveza Sečnja. Da sve bude na vreme i na pravom mestu, postarali su se domaćini manifestacije.

Celu manifestaciju podržala je i lokalna samouprava koja je obezbedila osveženja sportistima i sudijama, dok je ekipa hitne pomoći na čelu sa doktorom Miodragom Grbićem dežurala oba dana takmičenja.

Manifestaciju je podržao i  Omladinski klub iz Sečnja, koji je putem projekta Ministarstva za sport i omladinu  „Mladi su zakon“,  na ovaj način obeležio „Dan mladih“  i u sečanjskoj opštini.

sutjeska-igre-I-dan-007

sutjeska-igre-II-dan-009

 

 

 

 

 

 

 

I dan ……………………………………………………………….II dan

Nataša Šaru

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana