„ŽENSKI RAZGOVORI” U JAŠI TOMIĆU

0 597

U subotu 18.5.2024. u Domu kulture u Jaši Tomiću biće premijerno izvedena predstava „Ženski razgovori” po tekstu Duška Radovića, u režiji Fedora Popova, a u izvođenju Amaterskog pozorišta „Đorđe Damjanov Đekša”.
Predstava „Ženski razgovori” u viđenju reditelja Popova ne nosi u sebi osećaj mučnine i emotivne praznine, već osećaj dobrog „štimunga”. Reditelj nije išao putem da nam kroz predstavu otkrije neku duboku misao, ili filozofsku istinu, već da pitkim razgovorom i razmišljanjem nas zabavi, ali tako da na kraju predstave možemo da kažemo „da, to je to”. U ovoj predstavi nema junaka i antijunaka. Nema dobrih i loših žena. Nema iznošenja suda o nečijoj krivici. Nema žrtve i dželata. Ne, ništa od toga nema. Ima lepote i „večne ženske nedokučivosti”.
Ta lepota i „večna ženska nedokučivost” su na jedan duhovit način dati kroz psihologiju žene u datim situacijama. Kako žene jedna drugu doživljavaju, kako grade odnose i komunikaciju. U ženskim razgovorima, kroz priče, koje je reditelj izabrao iz knjige „Ženski razgovori“, otkrivamo žensku radoznalost, pronicljivost, iskrenost, lakomislenost, brzopletost…Predstava „Ženski razgovori” će vas nasmejati, ali i malo naterati, ne samo žene, da razmislite o onome šta govorite. U svakom slučaju u pitanju je predstava koja, kao i „čašica” lepog razgovora, može da korisi.
U predstavi igraju: Marija Blanuša, Danka Peka, Bojana Radivoj, Branislava Radivoj, Aleksandra Radivoj, Srđan Radivoj i Siniša Jerinić. Početak je zakazan za 20 časova, a ulaz je slobodan.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana