Ženski rukomet sve popularniji u Sečnju

0 2.729

SEČANJ – Ekipa do 14 godina jedina je ženska rukometna selekcija u Sečnju. Dok muški rukomet u ovom mestu ima solidne rezultate, mlada ženska ekipa RK „Hercegovina“ pokušava da se dokaže u svojoj uzrasnoj kategoriji. …
Slađana Kravarušić je naujzaslužnija što se u Sečnju poslednjih godina sve više priča o mladim devojkama koje vole rukomet. Da je formiranje ženske ekipe bio pun pogodak vidi se i po tome što rukometni klub učestvuje u ligi Rukometnog saveza Vojvodine, kao i na mnogim turnirima.
„Prvo sam počela da treniram decu u Banatskom Despotovcu, a sa predsednikom muškog rukometnog kluba „Hercegovina“ Igorom Dendom osmislila sam ideju da devojčice okupimo u Sečnju i oformimo ekipu“, kaže Slađana Kravarušić.
Iako je u Sečnju i okolnim selima sve manje dece, još ima onih koji žele da treniraju i da se takmiče, a Slađana Kravarušić se trudi da ih pedagoškim pristupom zadrži u sportu.
„Pokušavam da ih zainteresujem za ovaj sport putem igre, s obzirom na to da su devojčice u osetljivom dobu u kojem im se ne može zavoditi stroga disciplina koja bi ih odbila od rukometa“, objašnjava Slađana Kravarušić i dodaje da je srećna okolnost što je Sečanj rukometna sredina, te da sve devojčice imaju u porodici nekoga ko se bavio rukometom i kroz vaspitanje su im preneli ljubav prema ovom sportu.
Ona ističe da su devojčice osnovke, te da je veliki problem što sa polaskom u srednju školu odlaze u gradove, a samo nekolicina talentovanijih nastavlja da trenira u tamošnjim klubovima.
Uslovi za rad su daleko od idealnih, pošto je školska sala dvostruko manja od rukometnog terena, a leti se trenira na otvorenom betonskom terenu.
Sve to nije smetalo mladoj učenici iz Banatskog Despotovca, Bojani Bošnjak da zavoli rukomet i postane kapiten ekipe do 14 godina.
„Pohađam osnovnu školu „Petar Kočić“, a rukometom se bavim pet godina jer mi je sama igra veoma zanimljiva ali i zbog druženja u okviru ekipe“, kaže Bojana i dodaje da joj je želja da, kad poraste, ostane u sportu kao igrač ili trener.
Dok je ženski rukomet u povoju, muška ekipa „Hercegovine“ iz Sečnja godinama nastupa u severnoj grupi Prve lige, a ove sezone zauzela je 6. mesto u konkurenciji 12 ekipa.
Izvor: RTV (Zoran Golušin)

- Prodaja jagoda -

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana