Briga o najugroženijima u opštini nije izostala

Briga o najugroženijima u opštini Sečanj  tokom zime ni u kom slučaju ne izostaje, pa je tako za 60 najugroženijih porodica u opštini, Centar za socijalni rad je obezbedio drva za ogrev. A da pored grejanja ne izostane ni topla odeća i lekovi za stare, podeljene su i jednokratne novčane pomoći.

Prema rečima, direktorke Centra za socijalni rad, Milimirke Antić, obezbeđeno je ukupno 60 metara kubnih drva  za šezdeset porodica iz Jarkovca, Boke, Neuzine, Krajišnika i Sečnja.

Kada je reč o jednokratnoj novčanoj pomoći, ona se na osnovu procene Centra izdvaja za one najugroženije u iznosu između tri i pet hiljada dinara, tri puta godišnje. Do sada je podeljeno preko 200 hiljada dinara za više od 120 ugroženih porodica na teritoriji cele opštine.

Centar za socijalni rad apeluje na solidarnost građana, kada je reč o starim i nemoćnim ljudima, te je njima svaka pomoć dobro došla. Redakcija NMR INFO takođe apeluje na svoje čitaoce, da se nađu svojim starim i nemoćnim komšijama, obiđu ih, odu im do prodavnice ili očiste sneg ispred kuće.

Posebno se apeluje na sve građane dobre volje, koji imaju višak tople odeće koju ne koriste, da je čistu i spakovanu odnesu u Centar za socijalni rad u Sečnju, gde će se ona podeliti najpotrebnijima.

N.Š.

briga o ugrozenimaopština sečanjsečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar