Đaci biraju Sečanj

Novi trend među srednjoškolcima
Ranijih godina u zrenjaninskim srednjim školama nastavu je pohađalo po više od 300 učenika sa područja opštine Sečanj – ove godine slika je obrnuta. U zrenjaninske škole se upisalo 191 dete iz sečanjske opštine, dok je u Srednju školu „Vuk Karadžić“, Sečanj, upisano 262 đaka, od čega 238 sa područja opštine.

– Treba reći da je trošak za prevoz značajna stavka u školovanju naših srednjoškolaca u Zrenjaninu, pogotovo što je pad standarda sve izraženiji, tako da je odluka lokalne samouprave da obezbedi besplatan prevoz za đake u Sečnju presudila opredeljivanju srednjoškolaca – kaže Momčilo Aćimović, rukovodilac društvenih delatnosti opštine.

Inače, srednjoškolaca je ukupno u Sečnju za petinumanje nego pre deset godina, što je u skladu sa opadanjem broja stanovnika. Pomenimo i to da se za Zrenjanin opredeljuju najmanje đaci iz Šurjana, Banatske Dubice i Sečnja, a najviše ih je iz Jaše Tomića i Sutjeske. U Zrenjaninu najviše ih je u HPTŠ „Uroš Predić“, potom u Ekonomsko-trgovinskoj, Tehničkoj, a pri dnu lestvice interesovanja su Zrenjaninska gimnazija, Medicinska, Poljoprivredna i Muzička škola.
S. M.

djacisečanjskole
Komentari (0)
Dodaj komentar