Grafički dizajn Spomen-zbirke Pavla Beljanskog

Od 20. do 27. aprila Spomen-zbirka Pavla Beljanskog se priključuje obeležavanju Svetskog dana grafičkog dizajna (27. april), predstavljajući postavku odabranog štampanog materijala iz svog arhiva.
Retrospektiva rada kuće tokom proteklih 10 godina ukazaće na značaj grafičkog dizajna za formiranje prepoznatljivog vizuelnog identiteta novosadskog muzeja, koji ima važnu ulogu u afirmaciji mladih umetnika. Angažovanje grafičkih dizajnera započinje još tokom njihovih studija. Od 2000. do 2010. godine u Spomen-zbirci su organizovane izložbe radova studenata novosadske Akademije umetnosti, a učesnicima je omogućeno da osmisle kompletni promotivni sadržaj ovih dešavanja. Jubilarna, deseta postavka 2010. godine predstavila je mini retrospektivu štampanog materijala, koji su za Zbirku dizajnirali i po završetku školovanja, kao samostalni umetnici. Ovog puta biće prikazani plakati, flajeri, pozivnice, katalozi, kalendari i ostali promotivni materijal sa mnogobrojnih izložbi realizovanih u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog tokom poslednje decenije.
Svetski dan grafičkog dizajna i grafičkih dizajnera ustanovljen je sa ciljem da čini vidljivijom kreativnu produkciju koja oblikuje opštu likovnu kulturu i postaje sastavni deo savremenog života i svakodnevne komunikacije.

dizajngalerijagrafikaPavle Beljanskispomen-zbirka
Komentari (0)
Dodaj komentar