Јавни позив за пријаву младих незапослених лица

ЗНАЊЕМ И ПРАКСОМ ДО ЗАПОСЛЕЊА МЛАДИХ

Општина Сечањ, у партнерству са општином Житиште и Регионалним центром за друштвено-економски развој – Банат, реализује пројекат под називом “ЗНАЊЕМ И ПРАКСОМ ДО ЗАПОСЛЕЊА МЛАДИХ”, финасиран од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије у оквиру Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Кроз комбинацију теоријских и практичних програма обука, пројекат тежи да допринесе смањењу дугорочне незапослености у региону, путем развијања и имплементације механизама за подизање капацитета и запошљивости младих, односно повећања усклађености знања, вештина и компетенција младих незапослених лица са потребама тржишта рада.

Пројектом је предвиђено да 20 младих незапослених лица са територије општине Сечањ, који се налазе на евиденције Националне службе за запошљавање (НСЗ), похађа обуку из области модерне пољопривреде и занатства, у трајању од десет дана. Након завршених теоријских обука, 10 лица биће упућено на тромесечну радну праксу код одабраних менторских предузећа. Радна пракса ће бити финансирана од стране пројекта у бруто износу од 23.000,00 динара, а млада незапослена лица ће имати прилику да теоријски стечена знања примене у пракси, додатно унапреде своје компетенције и стекну стално запослење.

Овим путем позивамо сва заинтересована незапослена лица, старосне доби до 30 година, са територије општине Сечањ, да доставе своје пријаве за учешће на пројекту. Пријаве се подносе лично на адресу Општине Сечањ, ул. Вожда Карађорђа 57, или на адресу НСЗ у Сечњу, ул. Вожда Карађорђа 116. Такође, пријаве можете послати и путем е-mailа на адресу  pero.knezevic@nsz.gov.rs.

Образац за пријављивање, можете преузети на интернет страницама  www.secanj.rs и  www.banat.rs, у просторијама Општине Сечањ, као и у просторијама НСЗ а можете преузети и овде.

Образац за пријављивање

Рок за пријаву је 09. децембар 2016. године.

Детаљније информације у вези са Јавним позивом могу се добити на интернет страницама  www.secanj.rs и  www.banat.rs, facebook страници „Знањем и праксом до запослења младих“, путем телефона 023/3842 – 066, или на е-mail:  mdejana@beotel.net.

mladipozivsečanjzaposlenje
Komentari (0)
Dodaj komentar