PROMOCIJA KNJIGE MASLINA I TAMA ODRŽANA U LUKIĆEVU

Knjiga “Maslina i tama“ autora Željka Vujadinovića promovisana je u Domu kulture u Lukićevu, selu u kome autor i živi. Ovo je prva Željkova Knjiga koja je već promovisana u Sečnju, jer je izdavač biblioteka „Jovan Dučić“.
Ovom prilikom u Lukićevu je predstavljeno drugo izdanje koje je doživelo i duplo veći tiraž uz neke izmenjene detalje kojima je dopunjena priča koju je Željko Vujadinović želeo da sačuva od zaborava pričajući nam kako je on doživeo dane bombardovanja 1999. ali i kako se nakon toga izborio sa opakom bolešću za koju je sumnjao da je posledica bombe koja je pala u njegovo rodno selo. Ovom prilikom je autor pojasnio zašto delo nosi ovakav naziv:


-Masline su simbol boljeg sutra, a tama je to bombardovanje koje smo svi preživeli na svoj način i što ne smemo da zaboravimo. Izneo sam niz razmišljanja o tim danima i šta su nam sve donele bombe sa osiromašenim uranijumom. Nisam znao da li je dovoljno dobro ono što sam napisao, ali sada nakon drugog izdanja imam neku satisfakciju da nisam pogrešio, rekao je Željko Vujadinović.
Na promociji su uz autora o knjizi govorili Mile Novaković, novinar Radio televizije Srbije i Dragana Pantović, direktorka biblioteke „Jovan Dučić“ iz Sečnja:


-Malo je pisano, uopšte u novijoj književnosti, o ovom poslednjem ratu, odnosno NATO agresiji, bombardovanju i posledicama istog, malo je to spominjano, a treba da se zabeleži. Zato smo, između ostalog, – kao što je, npr, i lakoća sa kojom autor pripoveda – prepoznali ovaj roman kao vredan objavljivanja, rekla je Dragana Pantović.
Autor je zaposlen u Sečnju, a živi u Lukićevu. Pre tri godine je počeo pisati priču o sebi i svojoj generaciji, a na promociji u Lukićevu je najavio da nastavlja da piše.
M. Novaković

knjigapromocijasečanjЛукићево
Komentari (0)
Dodaj komentar