Loš početak prolećnog dela PRLS za rukometaše Hercegovine iz Sečnja

Pred utakmicu 12. kola protiv Crvene Zvezde iz Mokrina sečanjci su važili za favorite. Po svemu prikazanom na terenu hale u Mokrinu to nije bilo tako.
Sam početak susreta je doneo izjednačen duel. Upeli su gosti iz Sečnja u dva navrata u toku prvog poluvremena da povedu sa 3 gola prednosti, ali mladi mokrinčani stižu tu prednost, pa se na odmor odlazi sa nerešenim rezultatom 16:16.
U drugom delu utakmice domaći se bolje snalaze i u 32. minutu vode sa 18:16. Uspela je gostujuća ekipa da održi rezultatski priključak do 46. minuta. Nemoguće je nabrojati greške i promašaje u narednih 10 minuta, kao da su se takmičili igrači Hercegovine ko će više puta pogrešiti. Na to se nadovezuje i očajna igra u odbrani te mokrinčani uspevaju da povedu sa 31:25 u 56. minutu. Sve što su gosti uspeli do kraja je da ubalaže poraz. Na kraju zaslužena pobeda domaćih 33:30.
-“Odigrali smo lošu odbranu i to je razlog poraza. Teško se može dobiti utakmica kada se prime 33 gola. Jednostavno smo stajali u odbrani i čekali da igrači Crvene Zvezde naprave grešku. Zabrinjava me odnos prema utakmici, podcenili smo protivnika i to nam se obilo o glavu. Moramo u toku nedelje da ispravimo greške, jer nas u subotu od 18 časova očekuje duel na našem terenu protiv ekipe Apatina” izjavio je za NMR Info Darko Ivković trener Hercegovine.

crvena zvedaHercegovinaMokrinrukometsečanj