Novi mandat Karasiju

Konstituisana lokalna vlas u Sečnju
U Sečnju je konstitutivna sednica Skupštine opštine održana u utorak, a na ovom skupu su najpre potvrđeni mandati novoizabranih odbornika, koji su potom dali svečanu izjavu. Svi prisutni odbornici dali su svoj glas Biljani Savović, koja je izabrana za predsednika Skupštine opštine Sečanj i u narednom mandatu. Za sekretara Skupštine opštine postavljena je Dragana Čorlija, a za zamenika predsednika Skupštine Jasmina Gaćinović. Usvojen je privremeni poslovnik o radu i imenovane su tri opštinske komisije.
Na narednoj sednici, održanoj istog dana, predsednica Skupštine predložila je za predsednika opštine Predraga Miloševića Karasija, koji je na ovoj funkciji bio i u prethodnom mandatu. Predlog nije potrebno posebno obrazlagati, istakla je Savanovićeva, njega preporučuju rezultati, a izgradnja mosta, puteva, saobraćajnica, industrijske zone, graničnog prelaza, samo su deo njih. Milošević je, takođe, jednoglasno izabran za prvog čoveka lokalne samouprave Sečanj u naredne četiri godine.

– Pre sedam i po godina ušli smo u borbu, opet smo pobedili, to nas raduje, ali pred nama je veoma težak i odgovoran posao, teškoće su i kod nas, i u bližem i širem okruženju. U izbornoj kampanji nisam ništa obećavao, ali imam energije i snage, i imam vas, ne bojimo se teškoća, i siguran sam da možemo još dosta toga da uradimo. Svakako je jedan od naših prioriteta, kako bismo zadržali mlade i zaustavili propadanje sela, otvaranje novih radnih mesta, a ako to ne možemo onda ne treba ni da budemo na ovom mestu – rekao je, između ostalog, Milošević u obraćanju odbornicima i predstavnicima medija.

U komisiju za kadrovska pitanja imenovani su Milka Karanović, Milan Bosnić, Milan Kordić, Dragoslav Dragić i Ivan Vekecki, u mandantno-imunitetsku komisiju Dragoslav Dragić, Ljiljana Kitić, Zoran Lazar, Janoš Kormanjoš i Milan Bosnić, a u statutarnu komisiju Dragana Čorlija, Ljiljana Grubačić, Nenad Jokanović, Slavoljub Milin, Stojan Jovičić, Saša Barica i Dragana Ljepoja.

OPŠTINSKO VEĆE
Za zamenika predsednika opštine izabran je Predrag Rađenović, koji je i do sada obavljao ovu funkciju. Za članove Opštinskog veća imenovani su Tatjana Kondan, Milan Žebeljan, Ivica Berković, Petar Gabor i Janoš Kovač.

S. M.

Galerija slika

Karasiodborniciopstinasečanjvlast
Komentari (0)
Dodaj komentar