Pehar za „Unačke igre“

Kulturno umetničko društvo ,,Jandrija Tomić Ćić“ iz Krajišnika osvojilo je pehar za drugi najbolji ansambl večeri, prvog dana takmičenja na nedavno održanoj manifestaciji ,,Zlatni opanak u Valjevu, koja okuplja brojne folklorne ansamble iz zemlje i dijaspore. Oni su prestižno priznanje dobili neobičnim izvođenjem ,,Unačkih igara“ u kategoriji ,,Mali zlatni opanak 2013“ u uzrastu do 16 godina. Po rečima koreografkinje Miroslavke Rodić, žiri je obratio pažnju na ovaj ansambl upravo zbog interesantnog izvođenja igre koja nema muziku i gde  igrači sami proizvode ritam udarajući nogama.


,,Svi igrači su pokazali ogromnu želju i volju da pokažu sve što znaju. Spremali smo se intezivno mesec dana i taj rad se upravo pokazao na ovom takmičenju“, izjavila je koreografkinja Rodić. Ona je još dodala da ovu grupu očekuje pripremanje novih igara kao i nova gostovanja. Takođe naglašava da je ovaj KUD uvek otvoren za sve mlade ljude koji bi da se oprobaju u folkloru.

Umeće igranja ,,Unačkih igara“ na ovom takmičenju pokazali su mladići i devojke iz Krajišnika i Sečnja: Una Popadić, Miljana Salatić, Maša Vujović, Goran Vejinović, Nikola Tadić, Mila Cvijetinović, Denis Petrović, Jelena Glušac, Zlato Petrović, Stevan Srdić, Zorana Novaković kao i Dejan Ugarčina. Realizacija i odlazak na ovo takmičenje deo je zasluga i predsednika ovog KUD-a, Nenada Vejinovića. Manifestacija ,,Zlatni opanak“ održala se po deseti put, a njen glavni pokrovitelj je bio predsednik Srbije, Tomislav Nikolić.

Tekst: N.Š.

Foto: Nenad Vejinović

JandrijaKrajisnikopanakpeharUnačke igreValjevo
Komentari (0)
Dodaj komentar