Pozorište se vraća na velika vrata

Proteklog vikenda, u Obrazovno – kulturnom centru u Sečnju, povodom 8. marta odigrala se predstava ,,Dobri ujkica“ Ustanove kulture ,,Vuk Karadžić“ iz Beograda. Svoj glumački talenat, neprikosnoveno su pokazali: Tamara Dragičević, Nebojša Ljubišić i Jelisaveta Seka Sablić
Glumica, Jelisaveta Seka Sablić svojom epizodnom pojavom dizajnerke enterijera Šarmejn u ovom komadu, izazvala je ogromne ovacije kod publike, koja je ovu glumicu pozdravila dugim aplauzom pri ulasku na scenu. U svom pojavljivanju, dokazala je svoj jedinstveni talenat da svojom kratkom ali efektnom pojavom zaseni glumce oko sebe. Sala je bila popunjena do poslednjeg mesta, a ova realistična crna komedija pokazala je sav glamur renovirane sale OKC-a, koja je u svom punom sjaju dočekala brojnu publiku željnu pozorišta i kvalitetnih predstava. Da je i utisak bio jednak sa suprotne strane, izjavila je upravo glumica Seka Sablić, koja je sa oduševljenjem sišla sa pozornice OKC-a.
,,Zaista sam iznenađena kako imate divnu salu, a čula sam da ste imali već značajna gostovanja što mi je vrlo drago, budući da je teatar neophodan i dragocen svakoj sredini.“, rekla je glumica i dodala:
„Mislim da će se ponovo vratiti vreme pozorišta, a drago mi je što je u publici bilo dosta mladih ljudi koji su veoma lepo reagovali na predstavu. Ni po čemu se ova publika nije razlikovala od moderne pozorišne publike u svetu, što mislim da je korak napred za vašu sredinu“.
U režiji Stefana Sablića, ova svojevrsna crna komedija, po uzoru na delo britanskog pisca Alana Ejkborna prikazala je dozu realnog crnog humora kroz svakodnevne pojave u našem društvu. Prefinjen “prostituizam“ i “prodaja“ devojačkog šarma i izgleda starijoj gospodi pokazala je glumica Tamara Dragičević, koja je od naivne i dobrodušne devojke sa periferije prikazala da lepe stvari devojke mogu pretvoriti u lukave i prefrigane “sponzoruše“.
Predstava je specijalno organizovana povodom Dana žena, a lokalna samouprava opštine Sečanj doprinela je da za sve dame ulaz bude besplatan.

Tekst: Nataša Šaru

OKCpredstavasečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar