Prelaz Jaša Tomić postaje međunarodni

Dugogodišnji napori Predraga Miloševića, predsednika opštine Sečanj vezano za otvaranje graničnog prelaza Jaša Tomić – Fenj konačno ostvareni.


Naime, danas, 17. jula 2014. godine u Beogradu održan sastanak ministara unutrašnjih poslova Srbije i Rumunije, Nebojše Stefanovića i Gabrijel Oprea na kome su se između ostalog dogovorili da granični prelaz Jaša Tomić – Fenj dobije status prelaza za međunarodni saobraćaj. Po mišljenju oba ministra prelaz će nesumnijvo olakšati trgovinu.

Značajnu ulogu u ostvarivanju otvaranja prelaza ima Predrag Milošević, predsednik opštine Sečanj koji je još u prvom mandatu, daleke 2005. godine obećao građanima opštine da je za lokalnu samoupravu i za njega lično to prioritet.

– „Konačno smo uspeli u našim dugogodišnjim naporima da granični prelaz dobije status za međunarodni saobraćaj. Tokom svih ovih godina nije bilo lako, u nekim trenucima smo mislili da od svega nema ništa, ali velikim zalaganjem i upornošću uspeli smo da ostvarimo zadate planove. Za nas još ima mnogo posla oko izgradnje objekta na graničnom prelazu“ izjavio je za NMR Info Predrag Milošević.

granicajaša tomićKarasiprelaz
Komentari (0)
Dodaj komentar