Rukometaši Radničkog na odmoru

U Novom Bečeju je 22.06.2013. godine održana manifestacija „Dan sporta“ uz učešće oko 1500 sportista iz Vojvodine.
Na ovoj manifestaciji Rukometni klub Radnički su predstavljli momci rođeni 98 god. i mlađi. U konkurenciji timova BPS iz Bačkog Petrovog Sela i domaćina iz Novog Bečeja naši mladi igrači su ostvarili dve pobede i osvojili prvo mesto.

U prvom susretu savladali su ekipu BPS-a rezultatom 20:17 a u drugom meču pobedili Jedinstvo rezultatom 27:22.

Ovim turnirom završena je takmičarska sezona 2012-2013 i sve selekcije kluba su na kraćem odmoru. Već krajem jula ekipa igrača mlađih kategorija kreće put Svilajnca gde će biti polaznici Rukometnog kampa Rasstimo a seniori će početi sa radom 5. avgusta.

– „U ovu takmičarsku godinu smo ušli sa ciljem da pospešimo rad mlađih kategorija a seniori su ispred sebe imali postavljen cilj da budu u vrhu TRLS. Pre početka sezone klub su napustili Fazekaš i Rikalo a Nikolić, koji je nastupao za nas je kao igrač Proletera iz Zrenjanina prosleđen ekipi Hercegovine iz Sečnja. Iako oslabljeni odigrali smo dobru jesen i uključili se u borbu za prvo mesto. Prolećni deo sezone smo odigrali po planu sve do utakmice sa Kikindom gde smo poraženi sa jedan razlike. Mali broj igrača u rotaciji na bekovskim pozicijama je doprineo ovakvom rezultatu, ali su momci koji nose dres ovog kluba u tom trenutku dali svoj maksimum. Na žalost, to nije bilo dovoljno da se ostvari bolji rezultat. Pioniri su se u svojoj uzrasnoj karegoriji kvalifikovali u Prvu ligu Vojvodine i na kraju osvojili 3. mesto, a mladi pioniri su takođe, kroz svoje takmičenje uspeli da se domognu Super lige Vojvodine i da zauzmu 8. mesto. Ove dve kategorije igrača su učestvovale i na međunarodnom rukometnom turniru „Trofej Novog Sada“ a sam podatak da su sve tri selekcije ovog kluba odigrale u ovoj takmiČarskoj sezoni oko 60 utakmica je najveĆi uspeh ljudi koji vode ovaj klub“ izjavio je za NMR Info Darko Ivković, trener rukometnog kluba Radnički.

Ivkovićjaša tomićRadnickirukomet
Komentari (0)
Dodaj komentar