Turnir i proslava Dana Sečnja

Turnir i proslava dana Sečnja održana je u okviru prekograničnog projekta „SPORT ZA TOLERANCIJU“ koju realizuju opština Sečanj i rumunska opština Peču Nou u okviru drugog saziva IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

U petak, 27. septembra 2013. godine oko 11.00 časova dočekani su gosti iz Rumunije ispred restorana „Mrvica“ gde su svi učesnici imali obezbeđen ručak i večeru. Goste iz Rumunije i decu iz Sečnja i Krajišnika, kao i iz Jaše Tomić su dočekali Zubac Novak, menadžer projekta i Arsen Plahin, član projektnog tima i predsednik FK „Radnički 1911“.

Posle ručka svi učesnici su na sportskim terenima Sportskog centra „Boško Petrov“ gde je u 14.00 časova zvanično počele kvalifikacione utakmice turnira u velikom fudbalu u kojem su učestvovale ekipe iz Peču Nou, Dinjaša, Jaše Tomić, Sečnja i Krajišnika.

U subotu 28. septembra 2013. godine u 10.00 časova usledio je nastavak turnira. Na Međunarodnom turniru u velikom fudbalu prvo mesto je osvojila ekipa iz Dinjaša, drugo Krajišnik, treće Jaša Tomić i četvrto ekipa iz Sečnja. Pehare, medalje za osvojena prva tri mesta i diplome za sve učesnike svečano su uručili Zubac Novak, Ivanišević Marko i Arsen Plahin.

U popodnevnim časovima održana je i revijalna fudbalska utakmica seniora između domaćeg Radničkog i Bilećanina iz Sečnja. Na dobro pripremljenom terenu odigrana je zanimljiva i dobra utakmica, jer rezultat nije bio toliko važan. Ipak, igrači oba tima su krenula žestoko pa je publika imala prilike da vidi dobar fudbal. radnički je poveo u prvom poluvremenu što je i rezultat prvog dela utakmice. U drugom ekipa Bilećanina preuzima inicijativu, postiže dva gola što je i krajnji rezultat meča.

U sklopu programa proslave u Sečnju održano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe na kojoj je učestvovalo dvadesetak takmičara.

corbafudbaljaša tomićsečanjturnir
Komentari (0)
Dodaj komentar