Ugovor o saradnji sa PU „Radosno detinjstvo“

Spomen-zbirка Pavla Beljanskog, Trg galerija 2, Novi Sad
Ponedeljak 14. oktobar, 11 časova

Višegodišnja saradnja Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i PU „Radosno detinjstvo“ biće svečano potvrđena potpisivanjem Ugovora o saradnji, u sali Memorijala Pavla Beljanskog, u ponedeljak
14. oktobra 2013. u 11 časova.
Saradnja Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i PU „Radosno detinjstvo“ započela je 2007. godine projektom Tačka do tačke, u kome je učestvovao veliki broj dece predškolskog uzrasta, što je rezultiralo praksom održavanja redovnih godišnjih dečijih radionica i izložbi dečijih radova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Nakon ovog programa uspešno je realizovano još šest projekata namenjenih najmlađoj publici: Petar Lubarda, Čarolija od krpica, Šta to slika skriva, Kolekcionar i njegova zbirka, koji su imali za cilj upoznavanje dece sa bogatom istorijom Kuće, umetnicima, njihovim delima iz Kolekcije kao i samim kolekcionarom Pavlom Beljanskim. Sredinom novembra, nakon potpisivanja Sporazuma, započeće sa radom nove Dečje radionice Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, pod sloganom U ateljeu Nadežde Petrović.
Spomen-zbirka Pavla Beljanskog planira da 21. oktobra započne novi program Dečje radionice pod nazivom U ateljeu Nadežde Petrović. Planirane aktivnosti biće usklađene sa obeležavanjem 140 godišnjice rođenja Nadežde Petrović (1873–1915). Posebno za ovaj program biće preuređen deo galerijskog prostora u autentični atelje poznate umetnice. Atmosferu sa prelaska 19. u 20. vek dočaraće glumica prerušena u lik poznate umetnice. Program obuhvata edukativni rad sa najmlađima u vrtiću po programu Kustos u vrtiću, nakon čega bi usledio obilazak muzeja, te upoznavanje sa delima i životom umetnice kroz razne kompjuterske prezentacije i kreativni rad sa decom u Dečjem kutku Spomen-zbrike.
Ugovor o saradnji u ime Spomen-zbirke potpisaće dr Jasna Jovanov, upravnica i Mirjana Đurđev, zamenica direktora PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad.

detinjstvoPavle Beljanskispomen-zbirkaugovor
Komentari (0)
Dodaj komentar