Unapredimo sport u Vojvodini

Poseta Opštini Sečanj u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“.
Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu dr Milorad Dokmanac , Branko Vujović, Miroslav Kovačev i Marko Adamović su u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“ u petak 10 . decembra 2010. godine posetili opštinu Sečanj. Pored predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu poseti je prisustvovao i pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za sport Mihailo Miletić.

Ispred lokalne samouprave Sečanj goste su primili pomoćnici predsednika opštine Darko Vukoje i Slobodan Repac kao i načelnik opštinske uprave Radenko Ugrčić.
Osnovni cilj ove posete, svakako je bila organizacija tribine (radnog sastanka). Tribina je bila organizovana u maloj većnici i bilo je prisustno oko 30 predstavnika sportskih klubova, predstavnika lokalne samouprave, direktora srednje i predstavnika osnovnih škola.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prisutnima se obratio Branko Vujović koji je upoznao učesnike tribine o samom projektu i osnovnim zadacima i ciljevima koji se žele postići.

Radni deo tribine otvorio je dr Milorad Dokmanac koji je u okviru svoje prezentacije govorio o modelima funkcionisanja sporta na nivou lokalne samouprave, kao jednog od osnovnih preduslova za stvaranje kvalitetnijih uslova za razvoj sporta. Branko Vujović, Miroslav Kovačev i Marko Adamović su govorili o ulozi i mogućnostima saradnje sportskih organizacija i lokalne samouprave sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, takođe u cilju stvaranja što boljih uslova za unapređenje sporta, dok je Mihailo Miletić u svom izlaganju predstavio Pokrajinski zavod za sport i mogućnosti koje zavod pruža u nadgradnji i unapređenju stručnog rada i sporta uopšte.

Inače, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je od marta meseca tekuće godine otpočeo realizaciju projekta posete svim lokalnim samoupravama sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine u cilju unapređenja sporta u AP Vojvodini.
Cilj ovih poseta je da se Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu predstavi u svim segmentima svog delovanja, mogućnostima uzajamne saradnje kao i da se u neposrednom kontaktu dobije jasnija slika o stanju sporta na lokalnom nivou.
Posete se sastoje od održavanja tribina (radnih sastanaka) sa predstavnicima lokalne samouprave, sportskih organizacija , sportskih centara , sportskih saveza i obrazovnih ustanova sa nivoa lokalne samouprave.
Prilikom poseta predstavnici sekretarijata za sport i omladinu obilaze sportsku infrastrukturu kako bi se na licu mesta uverili u realizaciju i inplementaciju projekata koji su sufinansirani iz sredstava sekretarijata.

opstinasečanjsporttribina
Komentari (0)
Dodaj komentar