Vojni lekar i veterinar na selu

Komanda za razvoj Banatske brigade iz Pančeva u saradnji sa opštinom Sečanj, Domom zdravlja Sečanj i Crvenim krstom Sečanj je u utorak, 11. juna 2013. godine u Busenju realizovala projekat civilno – vojne saradnje “Vojni lekar i veterinar na selu“.
Cilj projekta je pružanje medicinske pomoći lokalnom stanovništvu i jačanje poverenja u Vojsku Srbije i Komandu za razvoj Banatske brigade u narodu.
Vojno sanitetsko vozilo je sa uključenom sirenom ulazilo u Busenje u tačno ugovoreno vreme i na taj način su obaveštavani meštani o njihovom dolasku. Naravno, nisu kasnili, što je i normalno kada je u pitanju vojska.
Major Nenad Stamenković, vođa sanitetske ekipe je pozdravio sve prisutne meštane, zahvalivši se na lepom dočeku i što su se odazvali pozivu u tako velikom broju.

-„Ne napuštamo Busenje dok ne pregledamo sve meštane koji su se prijavili i ne obiđemo sva domaćinstva. Ovo je samo početak akcije i današnjim pregledima je ne završavamo, naprotiv, uvek ćemo biti tu, spremni da vam pomognemo“ – rekao je između ostalog major Stamenković u obraćanju meštanima.

U sklopu akcije potporučnik, doktorka Bojana Ivanović je izvršila opšte lekarske preglede meštana, ujedno sa njima razgovarala, interesovala se o zdravstvenom stanju i savetovala. Veliki broj meštana se odazvao pozivu i pregledao, čak i jedna beba, najmlađi meštanin Busenja.
Poručnik, doktor Gospavić Aleksandar, veterinar je obišao mnoga domaćinstva koja se bave uzgojem stoke, pregledao stoku i savetovao domaćine o bolestima koje prelaze sa životinja na ljude.
Naredna akcija sanitetske ekipe majora Stamenkovića je u četvrtak, 13. juna 2013. godine u mestu Laudonovac.

Galerija slika

Busenjelekarpregledseloveterinarvoska
Komentari (0)
Dodaj komentar