Završiti sve započete projekte

Petar Popov, regionalni koordinator Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine posetio opštinu Sečanj.
Danas, 25. jula 2013. godine u opštini Sečanj održan sastanak sa regionalnim koordinatorom Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ispred lokalne samouprave sastanku su prisustvovali: Darko Vukoje, pokrajinski poslanik, Peđa Rađenović, Slobodan Repac, Jon Paunesku, zamenici predsednika opštine, Biljana Savović, predsednica Skupštine opštine Sečanj, Vilić Miomir, direktor JKP „Sečanj“, Radomir Kovačević i Milošević Dejana iz odeljenja za urbanizam. Predsednik Milošević je prisustvovao delu sastanka.

Dolazak koordinatora je podrška lokalnoj samoupravi u realizaciji započetih infrastrukturnih projekata kao i planova za narednu godinu. Vlada Vojvodine putem Fonda za kapitalna ulaganja nastoji da završi sve započete projekte i nastavi sa finansiranjem novih projekata koje će opstina Secanj odrediti kao prioritete.

Inače, opština Sečanj je putem pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja do sada realizovala mnoge značajne projekte: Rekonstrukcija putne mreže u svim mestima u opštini, pešačka staza uz Tamiš, rekonstrukcija nasipa itd.

Stav u Fondu za kapitalna ulaganja je da svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini mogu očekivati saradnju sa Fondom, a da će prioritet biti da oni projekti čija je realizacija započela 2012. godine budu završeni u ovoj godini. Mislimo da je to odgovorno i prema lokalnim samoupravama i prema građanima i samom fondu. U ovoj godini rezervisaćemo onoliko sredstava koliko je potrebno da bi završili započete projekte, a onda ćemo prema sredstvima koja budu na raspolaganju pažljivo odabirati nove projekte koje ćemo finansirati. Ja ću predočiti tok sastanka koji je bio i pored svih problema s kojima se opstina Sečanj suocava , prijateljski, korektan i vise od toga. Svesni smo da ima gomila problema ali je bitno da postoji volja da se to prevaziđe“ rekao je za NMR Info Petar Popov.

Galerija slika

Fondinvesticijeprojektisečanj
Komentari (0)
Dodaj komentar