„Dame iz dvorca“

0 687

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i organizacija AFA priredila je takmičenje “Hak#teen 2022” za učenice uzrasta od 11 do 14 godina, povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT-u. Na poziv ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija devojčice OŠ „Vuk Karadžić“ iz Konaka su ove godine učestvovale na takmičenju.
Ideja hakatona jeste da privuče što više devojčica da se bave zanimanjima u oblasti STEAM nauka a cilj je da promoviše kreativnost učenja i da podstakne veću zainteresovanost za obrazovanjem, kao i aktivan odnos prema zajednici i okruženju, uz sticanje veština poput finansijske pismenosti, kreativnosti i logičkog razmišljanja.
-„Učenice su od strane MTTT imale organizovan prevoz i smeštaj u hotelu Prag i prilikom dolaska u Beograd, obišle centralne znamenitosti glavnog grada. Drugog dana, takmičenje je održano sa ostalih 9 timova iz svih krajeva Srbije. Izuzetne rezultate i uspeh zabeležile su naše devojke pod nazivom „Dame iz dvorca“ i tom prilikom predstavile svoju školu, mesto i opštinu Sečanj. Verujem da je ovo samo početak truda i ulaganja u decu, jer znanje i iskustvo su jedini put koji nema cenu, a sa sobom nosi najveću vrednost.“ – za NMR Info izjavila Ivana Škrbić direktorka osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Konaka.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana