Još malo do zvaničnog otvaranja graničnog prelaza Jaša Tomić – Fenj

0 932

U poslednje vreme se aktivno radi na pripremama za otvaranje graničnog prelaza Jaša Tomić – Fenj.
granica-11
Bilo je potrebno uraditi objekat na granici i prokopati kanal za optički kabl do same granice, da bi uslovi za otvaranje bili potpuni.
Koliko smo uspeli da saznamo objekat je završen, a kroz nekoliko dana će biti prokopan i kanal.
Otvaranje graničnog prelaza očekuje se u novembru ove godine, ukoliko sve bude teklo po planu.
Jedan ovakav korak veoma je značajan kako za mesto Jaša Tomić, tako i za opštinu.
Da se ne bismo ponavljali naglasićemo samo da je otvaranje značajno zbog trgovine i saradnje sa komšijama ali i zbog aerodroma, koji se nalazi u Temišvaru, čije su, kako iz nezvaničnih izvora saznajemo, karte i usluge znatno povoljnije.
Ova činjenica stvara interesovanje stanovnika iz velikih gradova kao što su Novi Sad i Beograd, pa se samim tim može očekivati i veći promet saobraćaja što sa sobom nosi potencijalan razvoj samog mesta.
Prelaz će po lokalnom vremenu biti otvoren od 7 do 19 časova, dok se ne steknu uslovi da funkcioniše svih 24 časa dnevno, za šta je već pripremljen projekat.
Njime se predviđa da će se preko ovog prelaza treće kategorije, otvorenog za sve vrste putničkog saobraćaja, odvijati i teretni transport do 7,5 tona nosivosti – što je inače i dogovoreno na nivou dve države.

granica-24
Galerija slika

J.P.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.