LJUBINKO I DESANKA U JAŠI TOMIĆ

0 1.165

– U susret novoj predstavi –

Hvatajući se u koštac sa svim problemima koje amatersko dramsko stvaralaštvo danas stavlja pred amatere, uz neizostavne probleme lokalnog karaktera, entuzijasti okupljeni u Teatru na granici počeli su rad na novoj predstavi. Reč je tekstu „Ljubinko i Desanka“ Ace Popovića, jednog od najznačajnijih srpskih pisaca druge polovine dvadesetog veka. Pomenuti tekst Aca Popović je napisan 1964. godine i dao mu podnaslov „FARSA I PO“. Osnovna karakteristika teksta „Ljubinko i Desanka“ je ta da je Aca u njemu uspeo da spoji Beketovsku prazninu besmisla oličenu u „čekanju ničega“ i Joneskov jezik. Taj, na prvi pogled, nemogući spoj Aca je uradio originalno, onako na naš, srpski način veoma oštro i satirično. Asocijacije na našu svakodnevicu, koje izviru iz teksta, su brojne i mnogostruke.

Režiju predstave potpisuje Darko Grahovac, muzičke songove osmišljava Nebojša Petrović dok će tumači likova između ostalih biti Siniša Jerinić kao Ljubinko, Aleksandra Radivoj kao Desanka i Nebojša Petrović kao August. Prema rečima ljudi iz Teatra na granici premijera se očekuje tokom maja meseca.

Na kraju treba reći da je prvobitno planirano da se radi predstava „Doktor Šuster“ Dušana Kovačevića, ali se zbog objektivnih razloga odustalo od tog projekta. No, i pored promene plana sigurno je da će jašatomićka publika imati priliku da ponovo vidi dobru predstavu Teatra na granici.

NMR Info

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.