Najbolji bosanski lonac iz Ruskog sela

0 1.864

U sklopu programa Dani mesta Krajišnik u subotu, 21. septembra 2019. godine, po treći put održana manifestacija “Bosanski lonac” u organizaciji Asocijacija žena iz Krajišnika.
Kao pravi domaćini Asocijacija žena je za goste pripremala mekike i štrudle sa makom i orasima
Na ovogodišnjem takmičenju za najbolji bosanski lonac učestvovalo je deset udruženja, domaćin je obezbedio kiseli kupus i ogrev dok je na takmičarima bilo da obezbede sve ostalo. Kuvalo se u kotliću.
Prvo mesto u takmičenju u bacanju kupusa sa ramena, kao i skakanju u džakovima osvojila je predsednica Udruženja žena”Rusko selo” Jovanka Glušac.
Obezbeđene su i nagrade za najlepši štand a zaista najlepši bio je udruženja žena iz Ruskog sela koji je aranžirala Jovanka Glušac.
Žiri u sastavu Miloš Studen, Nikola Patričević, Verica Studen i Dragica Kovačević imao je težak zadatak da izabere najbolje spremljen bosanski lonac.

Nagrade su osvojilli:
I mesto – Udruženje žana “Rusko selo” iz Ruskog sela
II mesto – Udruženje žena “Livađanke” iz Aleksandrova
III mesto – Udruženje žana “Đurđevak” iz Neuzine

-“Zahvaljujem se u lično ime i ime Asocijacije žena Krajišnik svim našim gostima što su bili da nam svojim prisustvom uveličaju treću po redu manifestaciju „Bosanski lonac“a posebno bi se zahvalile na podršci Opštini Sečanj, Mesnoj zajednici Krajišnik, Novoj zadruzi „Sloga“, Lovačkom društvu „Zec“ iz Krajišnika, Branku Atlagiću, Pilipović Duji, izvornoj grupi, Gomex-u i svima onima koji su prepoznali da mi želimo da očuvamo našu tradiciju i podržavaju nas u tome” izjavila je predsednica Asocijacije žena Krajišnik Mira Umićević.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.