Oficijelna delegacija grada Azova posetila opštinu Sečanj

0 1.997

Delegaciju predvodio Jevgenij Vladimirovič Karasjov predsednik Dume grada Azova ujedno i direktor gradske škole sa suprugom Ljudmilom i Nikolaj Vasiljević Saga član gradske Dume sa suprugom Nadeždom.
Goste su dočekali Arsen Plahin predsednik Skupštine opštine Sečanj, Slobodan Repac pomoćnik predsednika opštine i Darko Vukoje pokrajinski poslanik.
-„Povodi posete su bili Mitrovdanski dani a i dogovori o pokretanju nekoliko zajedničkih projekata. Jedan od projekata je saradnja i povezivanje osnovne škole iz Azova i Jarkovca. Prva faza projekta bi bila u povezivanju škola preko video linkova a u drugoj fazi se planiraju razmene i obostrane posete učenika. Osnovna škola „Veljko Đuričin“ iz Jarkovca je deo projekta jer je ruski jedan od stranih jezika koji se uči u školi. Tim povodom smo posetili osnovnu školu u Jarkovcu i razgovarali sa Ljubomirem Papićem direktorom škole u rešavanju projekta i uzajamnoj saradnji u narednom periodu. Drugi projekat je u saradnji grada Azova, Bijeljine i opštine Sečanj pod nazivom „Donski kozaci i njihovo nasledstvo u Rusiji i van njenih granica“ za koji se već konkurisalo i obezbeđena su sredstva od predsedničkih grantova u Ruskoj Federaciji. Inače, Sečanj i Bijeljina su u bratskim odnosima sa gradom Azovom pa otud i zajednička saradnja. Naravno, bilo je razgovora i o eventualnom pokretanju privredne saradnje ali za to se aktivnije mora uključiti ambasada Ruske Federacije u Beogradu kao i Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Srbiji“ za NMR Info je izjavio Arsen Plahin predsednik Skupštine opštine Sečanj.
U opštini je sa Predragom Rađenovićem održan sastanak na kome su bili prisutni i Arsen Plahin, Ljiljana Kitić, Slobodan Repac, Darko Vukoje i Denis Krugov, pomoćnik atašea za kulturu ambasade Ruske Federacije u Beogradu. Tom prilikom je Jevgenij Vladimirovič Karasjov uručio Gramatu-priznanje Predragu Rađenoviću za podršku i aktivno učešće u razvijanju pobratimskih odnosa grada Azova i opštine Sečanj. Inače, Gramata je najveće priznanje koje grad Azov daje strancu a prošle godine je isto primio i Arsen Plahin idejni tvorac ostvarenja bratskih odnosa sa gradom Azovom.

Galerij slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana