U duhu tradicije – Mitrovdanski susreti u Sečnju

0 1.453

Petnaest godina Mitrovdanski susreti Sečnju i susednim mestima donose sadržaje oko kojih se okupljaju generacije građana.
U dane Mitrovdanskih susreta Sečanj se preobrazi u pozornicu kulture i susreta generacija, u mesto održavanja duha tradicije kroz prožimanje različitih vrednosti. Manifestacija je programski usmerena na negovanje baštine ali i promovisanje savremenih ostvarenja, jer samo u njihovom spoju i prožimanju može se postaviti zalog kulturnom trajanju.
Jednom reči, program je tako koncipiran da sadrži za svakoga ponešto – i ovogodišnji „Mitrovdanski susreti“ doneli su sadržajan program. Finale programa je priredba „U duhu tradicije“, uz voditeljsku najavu Milenka Krišana nastupali su: Gradsko kulturno umetničko društvo „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće, mlađi i stariji ansambl KUD-a „Vlado Tomanović“ iz Sečnja, izvorna pevačka grupa „Ercegovina“ iz Sečnja, prvakinja beogradskog Narodnog pozorišta LJiljana Blagojević, profesor muzike Miloš Radović i istaknuti glumac Lepomir Ivković“.
Prisutne su pozdravili predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, potpredsednik opštine Bileća Branko Aleksić i sveštenik Ivan Mučalov.
O značaju i vrednosti ove manifestacije govori veliki broj posetilaca lokalnog stanovništva, uvaženi gosti iz ruskog grada Azova, gosti iz Bileće kao i veliki broj posetilaca iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Kleka, kao i iz drugih mesta opštine Sečanj. Zbog bogatog programa i velikog broja istaknutih učesnika Mitrovdanski susreti se već dugi niz godina nalaze u kalendaru kulturnih manifestacija Srbije.
-“„Banat i Hercegovina“ je neimenovana tema svih Susreta; ona starije nostalgično podseća na vreme kolonizacije i njihove mladosti, a mladima ukazuje na korene i početak izgradnje današnjeg Sečnja. Kao organizatori nismo se ograničili samo na takozvanu hercegovačku tradiciju, već redovno nastojimo da i kroz program izrazimo šaroliki karakter šire sredine u kojoj živimo” rekla je Branislava Rudan direktorka Omladinskog kulturnog centra i organizatorka Mitrovdanskih susreta.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana