Registrovanje blizanaca u Zrenjaninu

0 955

Istraživanje blizanačkih parova u okviru projekta ,,Registar blizanaca“, obaviće se u subotu, 25 maja u domu učenika ,,Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu, sa početkom u 10 časova. Istraživanje će sprovesti profesori psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom sadu, u saradnji sa studentima psihologije. Oni će sve zainteresovane blizance za koje je poželjno da su najmanje 16 godina stari, najpre registrovati i intervjuisati, a potom im za uzvrat dati  procenu ličnosti, inteligencije i zdrastvenog statusa. images

Pored toga, svi učesnici će dobiti i po majicu, a za one koji nisu iz Zrenjanina, biće plaćeni i putni troškovi. Nakon obavljenog istraživanja, svi blizanci će imati mogućnost i osvajanja dve karte za ovogodišnji ,,Exit“ festival.

Ovo istraživanje se obavlja već dve godine i to je prvi registar blizanaca u Srbiji. Do sada je ispitano oko 120 blizanaca, a cilj ovog  ispitivanja koje će trajati u naredne tri godine, biće shvatanje koliko geni, a koliko sredina utiču na ličnost pojedinca.

N.Š.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.