Za bokinsku decu čak 800 palačinki

Asocijacija žena „Bokinski biseri“ već dve godine organizuju palačinkijadu, a glavni konzumenti njihovih đakonija su đaci iz bokinske škole.

– „Prošle godine smo ispekli i deci ponudili 1300 palačinki, dok je ove godine zbog malog broja dece spremljeno samo 800. Iskreno se nadamo da će ova manifestacija poprimiti tradicionalni karakter, a da će deca i dalje dolaziti, sve je ovo za njih“ – izjavila je za NMR Info, jedna od organizatorki palačinkijade, Venčasnki Marija.

Ova organizacija iz Boke postoji već pet godina, a u svom petogodišnjem trajanju, dve godine su pomagali socijalno ugroženim porodicama. Jedne godine su čak obezbedili paketiće za učenike od prvog do četvrtog razreda kao i predškolskoj deci u bokinskoj osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“.

Ove godine je iz Asocijacije žena „Bokinski biseri“ u spremanju palačinki učestvovalo dvanaest žena, a za njih i sve goste su učenici osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Boke održali prigodan kulturno-umetnički program.

Sokove za sve učesnike manifestacije je obezbedilo poljoprivredno preduzeće „Borac“ iz Šurjana dok je materijal za palačinke obezbeđen od priloga meštana Boke.

Galerija slika

asocijacija ženaBokaBokinski biseriPalacinkijada
Komentari (0)
Dodaj komentar