Populaciona politika opštine Sečanj-Realizacija novog projekta

1.197

Komisija za populacionu politiku opštine Sečanj i ove godine je konkurisala na konkurs koji je raspisalo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku. Razlika učešća od prošle godine je to da sada nisu sami aplicirali, već zajedno sa još 4 opštine: Zrenjanin, Nova Crnja, Žitiste, Novi Bečej i Sečanj – ceo Srednjobanatski okrug. Opština Sečanj je dobila 500.000,00 hiljada dinara i sredstva su namenjena za meru populacione politike – Reproduktivno zdravlje adolescenata, kao i obuhvaćenost i dece od predškolstva pa sve do i srednjoškolaca.

-“Prošle godine smo imali veći zadatak i u tome smo uspeli, gde se vidi na otvaranju Jaslenog uzrasta u Sečnju i Krajišniku, gde se broj dece mnogo povećao. Borba protiv neplodnosti na svet nam je donela dve bebe, kao i stalno prisustvo saradnje porodice, škole, vrtića i drugih ustanova što nam je donelo stalnoj borbi za edukacijom populacije na teritoriji opštine” izjavila je za NMR Info Nataša Rađenović predsednica Komisije za populacionu politiku opštine Sečanj a u nastavku rekla da sve ovo ne bi bilo uspešno, da nemaju stalnu podršku lokalne samouprave, koja je stalno bila uz njih i omogućila da se ovo sve realizuje.

U domu kulture upriličen je prigodan program a u holu postavka nagrađenih radova na osnovu konkursa “Rodi mi mama, sestru ili brata” vezano za meru populacione politike “Borba za porast nataliteta” a najboljima su podeljene nagrade i diplome.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.