U Sečnju obeležena seoska slava

0 1.486

U sklopu proslave održan je bogat kulturno umetnički program.
Svake godine, na Mitrovdan, u Sečnju se okupi više stotina ljudi iz Bileće i Trebinja odakle je Sečanj kolonizacijom i naseljen a ujedno se i proslavi seoska slava Mitrovdan. Tako je i ove godine uz proslavu Mitrovdana za sve goste organizovan i bogat kulturno umetnički program pod sloganom “Mitrovdanski susreti”.

U prepunoj sali Doma kulture svečanom interpretacijom državne himne koju je izveo hor osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Sečnja počeo je kulturno umetnički program. U nastavku su učestvovala kulturno umetnička društva, “Vladimir Gaćinović” iz Bileća i “Jandrija Tomić Ćić” iz Krajišnika. Veliki aplauz i gromoglasne ovacije dobili su i članovi guslarskog udruženja “Vlatko Vuković” iz Bileće a poseban utisak na sve pristutne ostavila je Ivana Žigon, naša poznata glumica.

Posle priredbe nastavak slavlja za zvanice i goste iz Hercegovine organizovan je u hotelu “Crveni cvet”. Predsednik opštine i meštanin Sečnja, Predrag Milošević je pozdravio sve goste, zahvalio se gostima iz Hercegovine na dolasku i poželeo da svi naredni susreti budu bolji i masovniji. Milošević je zajedno sa Biljanom Savović, predsednicom Skupštine opštine Sečanj uručio skroman poklon predsedniku opština Bileće i glumici Ivani Žigon.

Narednog dana, na Mitrovdan, u hramu Svetog Dimitrije svečanu liturgiju služilo je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Banatski, gopodin Nikanor.


Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana