Održano Drugo hercegovačko sijelo u Sečnju

0 4.198

U prepunoj sali Doma kulture u Sečnju, 11. januara 2020. godine održano Drugo hercegovačko sijelo u organizaciji pevačke grupe “Ercegovina” koje je i ovog puta oduševilo publiku.
„Običaji hercegovačke svadbe“ autorke Jelene Milićević u izvođenju pjevačke izvorne grupe „Ercegovina“ Sečanj i Udruženja guslara „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće je nesumnjivo ispunila cilj očuvanja i negovanja običaja, obreda i tradicije.
-„Pevačka grupa „Ercegovina“ okuplja oko 20-ak članova, svih uzrasta. Osnovana je sa ciljem da se očuvaju hercegovački običaji i pesma. Uz pomoć sponzora, nabavili smo troje gusala, pa ćemo u narednom periodu akcenat staviti na obučavanje mladih guslanju. U svom radu, pripremi ovog, kao i prethodnih scenskih prikaza hercegovačkih običaja, pevačka grupa ima veliku pomoć i podršku Jelene Milićević, kao autora. Moram napomenuti da su za ovu priredbu napisana dva scenarija, članovi Udruženja „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće i naša pevačka grupa „Ercegovina“ vežbali su odvojeno, održane su samo dve zajedničke probe i sve je na kraju zaista bilo odlično.“ izjavila je Mirijana Dangubić.
Posle održane priredbe drugi deo sijela nastavljen u hotelu “Crveni cvet” uz bogat meni domaćih tradicionalnih hercegovačkih jela i pića.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana