Završiti sve započete projekte

0 929

Petar Popov, regionalni koordinator Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine posetio opštinu Sečanj.
fond_01Danas, 25. jula 2013. godine u opštini Sečanj održan sastanak sa regionalnim koordinatorom Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ispred lokalne samouprave sastanku su prisustvovali: Darko Vukoje, pokrajinski poslanik, Peđa Rađenović, Slobodan Repac, Jon Paunesku, zamenici predsednika opštine, Biljana Savović, predsednica Skupštine opštine Sečanj, Vilić Miomir, direktor JKP „Sečanj“, Radomir Kovačević i Milošević Dejana iz odeljenja za urbanizam. Predsednik Milošević je prisustvovao delu sastanka.

Dolazak koordinatora je podrška lokalnoj samoupravi u realizaciji započetih infrastrukturnih projekata kao i planova za narednu godinu. Vlada Vojvodine putem Fonda za kapitalna ulaganja nastoji da završi sve započete projekte i nastavi sa finansiranjem novih projekata koje će opstina Secanj odrediti kao prioritete.

Inače, opština Sečanj je putem pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja do sada realizovala mnoge značajne projekte: Rekonstrukcija putne mreže u svim mestima u opštini, pešačka staza uz Tamiš, rekonstrukcija nasipa itd.

Stav u Fondu za kapitalna ulaganja je da svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini mogu očekivati saradnju sa Fondom, a da će fond_07prioritet biti da oni projekti čija je realizacija započela 2012. godine budu završeni u ovoj godini. Mislimo da je to odgovorno i prema lokalnim samoupravama i prema građanima i samom fondu. U ovoj godini rezervisaćemo onoliko sredstava koliko je potrebno da bi završili započete projekte, a onda ćemo prema sredstvima koja budu na raspolaganju pažljivo odabirati nove projekte koje ćemo finansirati. Ja ću predočiti tok sastanka koji je bio i pored svih problema s kojima se opstina Sečanj suocava , prijateljski, korektan i vise od toga. Svesni smo da ima gomila problema ali je bitno da postoji volja da se to prevaziđe“ rekao je za NMR Info Petar Popov.

fond_08 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana