Konačno otvaranje granice sa Rumunijom kod Jaše Tomića?

0 1.650

Malogranični prelaz sa Rumunijom, kod Jaše Tomića, danas je bilo poprište visokih funkcionera Srbije i Rumunije, koji su razgovarali o konačnom statusu ovog graničnog prelaza.
Vucic - 052Prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić, posetio je Jašu Tomić, gde je zajedno sa prefektom rumunskog Timiš regiona razgovarao o konačnom otvaranju ovog graničnog prelaza u potpunosti, budući da je do sada bio otvoren za građane obe zemlje samo tokom praznika. O konačnom otvaranju granice,  Rumunija je prema rečima prefekta i više nego zainteresovana.

Prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić, smatra da je konačno otvaranje granice idealna šansa za sam razvoj opštine Sečanj, koja još uvek spada u red nerazvijenih opština.

,,Otvaranje ovog prelaza je mnogostruko značajno za Srbiju, Vojvodinu i opštinu Sečanj. Sečanj bi tako povećao svoje prihode 30 odsto na godišnjem nivou, a to će značiti i zbog samih građana opštine Sečanj kao i svih građana Srednjeg Banata’’, rekao je on.
Vucic - 095
Prema rečima predsednika opštine Sečanj, Predraga Miloševića, prvi potpredsednik Vlade je u Jašu stigao na njegovu inicijativu, sa namerom da se pitanje graničnog prelaza konačno reši  intervencijom same Vlade Srbije.

,,Već je poznato da je ovaj granični prelaz sa Rumunijom najbrži put između Temišvara i Novog Sada i Zrenjanina, što našoj opštini može doneti samo korist’’, izjavio je Milošević.

Nakon razgovora sa medijima, zvaničnici obe zemlje su se uputili u opštinsku većnicu u Sečnju, gde je bilo reči o konkrentnim merama kada je reč o konačnom stalnom radu ovog graničnog prelaza.
Vucic - 125
Konačni stalni rad graničnog prelaza kod Jaše Tomića već je više puta najavljivan i zakazivan, ali do toga nije došlo. Uprkos brojnim pregovorima između zvaničnika opštine Sečanj i predstavnika rumunskih vlasti, do odluke o otvaranju nije došlo. Iako je utvrđeno da ovaj granični prelaz zadovoljava međunarodne kriterijume, još uvek je na snazi granični prelaz privremenog karaktera, kroz koji mogu proći samo stanovnici sa srpskim i rumunskim pasošem.
N.Š.

Vucic - 127 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana