Bojkotuju a primaju plate

0 1.154

skupstina Secanj - 05Danas je u Sečnju održana III redovna sednica Skupštine opštine Sečanj u novom sazivu. Inače, posle aprilskih izbora Skupštinu opštine Sečanj koju čini 23 odbornika SNS je osvojio 12, SPS 6, Treća Srbija 3 i SRS 2 mandata. Opoziciju čine odbrnici SPS-a i Treće Srbije. Za predsednika skupštine ponovo je izabran Arsen Plahin.

Ovo je prva sednica posle godišnjih odmora a usvojeni Dnevni red od 36 tačaka dovoljno govori o neophodnosti rada skupštine. U većini tačaka na ovoj sednici su bili izveštaji javnih preduzeća i mesnih zajednica a posebno bi izdvojili Konsolidaciju Javnog komunalnog preduzeća “Sečanj” kao jednu od gorućih problema u opštini. Shvatajući ozbiljnost i probleme sa kojima se suočava lokalna samouprava aktivno učešće na sednici, svojim predlozima i sugestijama su uzeli i odbornici SPS-a, a sve odluke su izglasane jednoglasno.

Sednici su prisustvovali Predrag Milošević, predsednik opštine i Darko Vukoje, pokrajinski poslanik.

Plahin ArsenPosle sednice smo uspeli da na kratko porazgovaramo sa Plahin Arsenom, predsedniko Skupštine opštine Sečanj i zatražili odgovore na par pitanja.

Kako ocenjujete današnju sednicu?

Veoma sam zadovoljan današnjim ponašanjem i radom odbornika sve tri političke opcije. Izuzetno zahtevna sednica na kojoj je razmatran rad svih javnih preduzeća od kojih je nekoliko u vrlo teškoj situaciji. Koliko je ozbiljnosti bilo u radu govori i činjenica da su svi zaključci izglasani jednoglasno. Dakle i poziciji i opoziciji danas je cilj bio da se na jedan konstruktivan način zajedno reši problem što je za svaku pohvalu.

Današnjoj sednici je prisustvovao 19 od 23 odbornika a kako saznajemo odbornici Treće Srbije bojkotuju. Šta mislite o tome?

To je isključivo njihov problem i u suštini pokazuje kakav odnos imaju prema svojim glasačima. Na skupštini ih nema ali zato nezarađene plate redovno primaju.

Šta od skupštine možemo očekivati do kraja godine?

Pre svega moramo zajedničkim snagama rešiti problem rada JKP Sečanj, ali i doneti niz teških odluka koji se tiču rada ostalih javnih preduzeća. Problemi su ozbiljni, ali nesumnjam da ćemo u tome uspeti. Naravno, uz pomoć svih političkih opcija u skupštini i pomoći pokrajinske vlade.

skupstina Secanj - 08

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana