Ni korona ih nije sprečila u ostvarivanju zacrtanih ciljeva

0 1.086

Članovi Kulturno umetničkog društva “Dr Borislav Jankulov” na čelu sa Danijelom Parivodić predsednicom, Nikolom Bredšnajder zamenikom i Jelenom Popara sekretaricom neumorno rade. U realizaciji planova koje su zacrtali ni korona ih nije mogla sprečiti.
Jedna od prvih akcija od kako je izabrno novo rukovodstvo je bila sređivanje prostorija i njihova iskorišćenost. Sredili su galeriju, prostorije iza bine a skoro su sređivali i samu binu. Tim povodom smo razgovarali sa Danijelom Parivodić predsednicom kulturno umetničkog društva “Dr Borislav Jankulov” koji je od mesne zajednice dobio Dom kulture na upravljanje.
-Radimo na mnogim poljima i ponovo pokrećemo sve sekcije koje su nekada bile najbolje, ne samo u našoj opštini nego i regionu. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći i podršci od strane lokalne samouprave, mesne zajednice, osnovne škole, udruženja žena “Žura ruža” iz Busenja i SZR “Kitanović enterijer” uspevamo da realizujemo sve naše planove. Opština nam je obezbedila sredstva da postavimo nove zavese i ofarbamo binu a Kitanović Dragan pomogao u izradi i montaži zavesa i mnogih drugih poslova. Osnovna škola nam je dala stolove a fotelje smo dobili od udruženja žena “Žuta ruža”. Kupili smo novu nošnju za Žumadiju, folklorna sekcija ima tri grupe po dvadesetoro dece, nova ritmička sekcija u vidu džez baleta kojima upravo šijemo suknjice. Jednu turu tamburica i kontra bas smo odneli na popravku. Nikola Bredšnajder uveliko sprema pozorišnu predstavu a scenografiju upravo završava.” za NMR Info izjavila Danijela Parivodić.
Kada su novi planovi u pitanju Danijela kaže da se samo čeka lepo vreme da počnu sa sređivanjem bašte za decu i uređenje prostora za letnji bioskop. Rukovodstvo se nada da će se uskoro normalizovati trenutno stanje sa koronom kako bi pokrenuli i kreativne radionice.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana