Uskoro bušenje bunara za vodosnabdevanje u Neuzini

0 868

Povod za razgovor sa Draganom Marton odbornicom Skupštine opštine Sečanj i sekretarom Mesne zajednice Neuzina je njeno današnje izlaganje na sednici Skupštine opštine Sečanj.
-„Od juna meseca prošle godine meštani Neuzine imaju problem sa vodosnabdevanjem. Vodozahvat bunara je već pri kraju eksploatacije a još davne 2003. godine je revitalizovan.“ rekla je Dragana Marton.

NMR Info je na tu temu razgovarao sa Milankov Vladimirom tehničkim rukovodiocem u JKP „Sečanj“ koji je rekao:
-„Zbog oslabljenog kapaciteta postojećeg bunara (B3) koji je ujedno i jedini bunar za vodosnabdevanje stanovništva na izvorištu nema dovoljnog priliva vode tako da je smanjena dostupna količina vode kojom se snabdeva vodovodna mreža potrošača Neuzine. Konsultacijama sa stručnim licima ustanovljeno je da je jedino rešenje hitna izgradnja novog bunara na postojećem izvorištu kako bi se građanima obezbedila dovoljna količina voda za piće i sanitarne potrebe.“.

Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj je upoznat sa problemom i pokrenuo inicijativu rešavanja vodosnabdevanja meštana u Neuzini. Rađenović je rekao:
-„Obzirom na hitnost situacije i činjenicu da građani Neuzine imaju veliki problem sa vodosnabdevanjem opština Sečanj je preuzela sve moguće mere propisane zakonom da se ovaj problem što pre reši, to jest da se izbuši novi bunar za vodosnabdevanje u što kraćem mogućem roku. S tim u vezi pripremljen je deo dokumentacije, deo dokumentacije je u izradi, tako da se u najskorije vreme očekuje početak bušenja i opremanja bunara. Očekivano vreme da se bunar izbuši, opremi i poveže na mrežu je oko mesec dana od početka izvođenja radova.“.

Kako bi svi imali koliko toliko vode mole se građani da štede vodu i koriste je samo za sanitarno higijenske potrebe bez zalivanja bašti i slične nenamenske potrošnje, dok se neizgradi novi bunar, preporuka je Javnog komunalnog preduzeća „Sečanj“.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana