NAGRADA KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ

0 777

Duže od dvadeset godina uručuje se nagrada Kapetan Miša Anastasijević uz podršku Privredne komore Srbije i Vojvodine i Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu a u organizaciji agencije Medija Invent. Svake godine proglašavavaju se uspešni privrednici, zdravstveni, javni radnici, aktivisti iz oblasti kulture i sporta.
Na svečanosti koja je održana danas tačno u podne u izuzetnom ambiijentu bibloteke Matice Srpske uručeno je dvadesetak takvih priznanja. Među nagrađenima našao se i Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.
U obrazloženju žirija čiji je predsednik bio prof. dr Mirko Pejanović, kaže se da predsednik opštine Sečanj ima ogroman doprinos u afirmaciji seoskih sredina koje žive uz granicu. Posebno je istaknut njegov napor u podršci mladim ljudima da ostanu na selu i želji da se za njih obezbedi što veći broj radnih mesta.
Nagradu je uručio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam koji je posebno u svom obraćanju istakao značaj ovakvih ljudi poput gospodina Rađenovića i drugih koji svoj život vezuju za selo i čine sve da u njemu unaprede život.
Među nagrađenima sa područja srednjeg Banata je i Zlatko Mrkšić, izvršni direkor ZZ “Mrkšićevi salaši”. U obrazloženju njegove nagrade ističe se velika zasluga u daljem unapređenju tehnološkog razvoja i proizvodnje u ovoj zadruzi koja uskoro otvara savremenu klanicu vrednu preko pet miliona evra.
Izuzetanoj atmosferi prilikom uručivanja prestižnih priznanja Kapetan Miša Anastasijević dali su prigodnim muzičkim programom učenici muzičke škole “Isidor Bajić” iz Novog Sada.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana