Bolji internet za decu

1.323

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u 2018, treću godinu za redom, pokrenulo je kampanju IT karavan za učenike osnovnih škola u Srbiji, njihove roditelje i nastavnike, sa ciljem podsticanja pametnog i bezbednog korišćenja novih tehnologija.

Partneri Ministarstva su, kao i prethodnih godina, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Majkrosoft, a ove godine pridružili su se i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja.

Glavni program, koji čine edukativna predstava o bezbednosti dece na internetu i radionice za učenike i roditelje, biće realizovan za ukupno 26 škola, u regionalnim centrima u Srbiji.
Zahvaljujući Klubu roditelja i nastavnika opštine Sečanj, kojim rukovode Ivana Škrbić i Marica Meljanac, od ove godine je i opština Sečanj deo tog karavana.

Juče, 21.marta.2018. u 14:30 časova u skupštinskoj Sali opštine Sečanj, održana je radionica „Bolji internet za decu“ za roditelje i nastavnike  svih osnovnih škola. Radionici su pored predstavnika nastavnika i  roditelja iz svih škola prisustvovali, Ljupče Trpčevski, direktor osnovne škole iz Jaše Tomića, prosvetni inspektor i predstavnici lokalne samouprave.

-„Zaključak sa održane radionice je da je rizik na društvenim mrežama u porastu i da se svi udruženim snagama moramo pozvati na odgovornost. Obzirom da smo pogranična opština i da nam deca sve više koriste mobilne telefone i internet, ne sluteći gde ih “neupućenost i radoznalost na društvenim mrežama”  može odvesti, ostaje nam da krenemo krupnim koracima ka potrebnim informacijama i bezbednosti korišćenja navedenih stranica. Budućnost dece koja nisu svesna opasnosti na internetu je pod velikim znakom pitanja i potrebno je ozbiljno pristupiti ovoj,  danas najpopularnijoj tematici“, izjavila je Ivana Škrbić i u nastavku izlaganja rekla da je naša opština još jednom potvrdila da se samo  zajedničkom saradnjom može doći do rešenja, što se i ovaj put uspešno pokazalo. Uz podršku lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a kao regionalni savetnik, Ivana Škrbić ističe da je ovo samo jedna od planiranih aktivnosti koje će Klub roditelja i nastavnika realizovati ove godine i veruje da će svaka aktivnost na svoj način ostaviti pozitivan trag na svim nivoima.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.