NMR Info zabeležio u 2015. godini

0 1.011

nmr1

Eto, 2015. godina je prošla. Mnogi su sigurno pomislili „ne ponovila se“, a verujemo da ima i onih koji će 2015. pamtiti po nečem dobrom. Redakcija „NMR Info“ je pregledala svoju arhivu svih postova objavljenih u 2015. godini, pa želimo da to podelimo sa vama. Odabrali smo postove koji ipak zavređuju našu pažnju, ali samo u kategoriji vesti. Pa, krenimo!

U januaru je zabeleženo već tradicionalno besplatno delenje badnjaka od strane poljoprivrednog preduzeća Ratar „Malo badnjaka za meštane“. Kad smo već kod tradicije objavljena je vest o obeležavanju Badnjeg dana i Badnje večeri u pravoslavnoj crkvi Sveti Otac Nikolaj „Božićna ponoćna liturgija“. Početkom druge nedelje januara objavljena je vest o veliko priznanju uručenu Predragu Miloševiću, predsedniku opštine Sečanj „Priznanje predsedniku Miloševiću“.

Slava FK „Radnički 1911“ i izborna skupština, nove nade i izgleda nedostižni izazovi „Novi predsednik – novi izazovi“.  „Studenti zapalili opštinu Sečanj!“ – tradicionalna dodela nagrada najboljim studentima opštine Sečanj. Kraj januara i nevreme u Jaši definitivno obeležilo mesec januar, „Nevreme u Jaši“.

Februar počinje najavom legalizacije objekata u Jaša Tomiću Počinje legalizacija objekata i otporom meštana sela Neuzine povodom privatizacije zadruge Selo neće gаzdu sа strаne. Pokrenute su prve inicijative za status plućne bolnice Traži se najbolje rešenje.

Početak marta i lepe vesti iz fudbalskog kluba “Radnički 1911” Još para za stadion a mesna zajednica rešava probleme sa kanalskom mrežom Problemi sa uličnom kanalskom mrežom. Za jašatomićane održan referendum i ponovo izglasan samodoprinos Jašatomićani izglasali samodoprinos a lepo vreme krajem marta i otvaranje letnje baste Bašta ponovo radi.

Prvi april i održavanje Skupštine udruženja pčelara “Banatska matica” Skupština pčelara održana u Boki. Treću godinu kako Asocijacija žena „Bokinski biseri“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Boka organizuje palačinkijadu Hiljadu palačinki za decu, a sečanjci počeli da grade kapelu Sečanjci grade kapelu.

S vremena na vreme setimo se i Busenja Dve ulice i prazne kuće. Maj i prve suše podsećaju kolika je važnost u navodnjavanju oranica  Jedini spas u navodnjavanju dok lokalna samouprava pokreće inicijativu za uvođenje LED rasvete po selima Sečanj obnavlja javnu rasvetu. Problemi javnog komunalnog preduzeća i odvoženje smeća Kontejneri puni tri nedelje a u Banatskoj Dubici organizovano takmičenje u kuvanju riblje čorbe ПОНЕСИТЕ ДОБРУ ВОЉУ!. Maj definitivno obeležen sastankom paora i najavom protesta povodom ulaganja nemačke mesne industrije Paori protiv izgradnje farme.

Jun i početak javnih radova u svim mestima opštine Sečanj Javni radovi u opštini Sečanj a autoprevoznik Lasta ponovo uvela dve direktne linije na relaciji Jaša Tomić – Beograd Vratila se Lasta.

Početak jula je rezervisan za tradicionalnu “Tamišku regatu” XVII TAMIŠKA REGATA  a toplo i sušno vreme predstavlja problem i stočarima Presušio bunar.

U avgustu već poznata akcija uništavanja ambrozije Uništavanje ambrozije u Jaši a najznačajni događaj je tradicionlano održavanje Letnjih sportskih igara opštine Sečanj ODRŽANE SPORTSKE IGRE OPŠTINE SEČANj. Akcijom udruženja građana Inicijаtivа zа rurаlni rаzvoj – Centаr iz Jаše Tomić u jašinskom parku postavljene klupe Postavljene klupe u parku a PERSU otvorio novi objekat Persu otvara market u Jaši.

Za jašatomićane je septembar jedan od najvažnijih meseca u godini. Fetra i Tamiški kotlić su tradicionalna dešavanja koja beleže ogromne posete i druženje meštana, posebno onih koji rade i žive van Jaše U SUSRET FETRI i Tamiški kotlić 2015 – Jaša Tomić.

Neumorni bokinci ponovo organizuju takmičenje u sportskom ribolovu ТАКМИЧЕЊЕ У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ “БОКА 2015”. Predsednik opštine Sečanj, Predrag Milošević Karasi sa svojim saradnicima je u Poljskoj, u opštini Labowo potpisao ugovor o saradnji dve opštine Saradnja opština Labowo i Sečanj. Neuzinci dobijaju parkić Neuzina dobija „Parkić za poljupce“, a u Krajišniku svečano obeleženo doseljavanje U KRAJIŠNIKU OBELEŽILI DOSELjAVANjE.

Svake godine 2. oktobra se održava sednica Skupštine opštine Sečanj i povodom dana opštine dodeljuju se nagrade najzaslužnijim građanima Dodeljene nagrade opštine Sečanj. Akcije turističke organizacije opštine Sečanj РАЗВИЈАЈМО ТУРИЗАМ НА СЕЛУ. U Sečnju Mitrovdanski dani Сечањ 2015 – Митровдански сусрети.

Sredinom novembra OKC organizovao jedinstvenu izložbu fotografija Izložba fotografija „3 objektiva“ a uporni sutješčani sačuvali spomenik Uporni sutješčani. U Jaši Tomić počela rekonstrukcija stare kapele Rekonstrukcija kapele, posle više decenija konačno postavljena signalizacija Konačno postavljena signalizacija, sove su ponovo sa nama Sove vole centar sela a Jana Karanović iz Krajišnika osvojila prvu nagradu na likovnom komkursu Ликовни конкурс „РОДИ МИ МАМА СЕСТРУ ИЛИ БРАТА“.

U decembru još jedno okupljanje pčelara u Boki Okupljanje pčelara u Boki a poseta Parovića nezvanično najavljuje predizborne kampanje Parović u Jaši.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana