Najezda rumunskih kupaca

0 716

Sedmodnevno otvaranje graničnog prelaza u junu mesecu beleži porast prelazaka u odnosu na prošle mesece sa tendencijom porasta u letnjem periodu. Za sedam dana u junu mesecu granicu je prešlo oko 530 rumunskih državljana i oko 140 građana Srbije.
Rumunski državljani najviše kupuju cigarete, a najtraženije su: Vinston, Pal Mal, Monte Karlo, Bond i LM, a kad se ove marke rasprodaju ni ostale im nisu mrske. Od ostalih artikala najviše se pazari ulje, margarin, čokolade i kremovi, praškovi za veš, oblatne, alokohol, rakije, vina, sokovi, gotove torte i kolači, začini, a zabeležena je i potražnja stočne hrane. Sve u svemu, rumunski građani dolaze u sve većem broju u potrazi za jeftinom robom, pa sve češće se zapute za Zrenjanin, a nije im daleko ni Novi Sad.
Zabeležen je i porast prelazaka naših državljana. Gotovo svi naši sugrađani zbog bolje ponude i potrage za jeftinijom robom odlaze pravo za Temišvar. Od naših sugrađana smo saznali da je u većim trgovinskim centrima u Temišvaru znatno jeftinija garderoba, kako za decu, tako i za odrasle.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana