DERBI PRIPAO NAFTAŠIMA

0 818

Radnički RATAR ( Jaša Tomić ) – NAFTAGAS ( Boka ) 0:1 ( 0:0 )
Jaša Tomić, 03.10.2010.


Jaša Tomić. Stadion „Kraj Jera“. Gledalaca oko 100. Sudija: Oprin (Jankov Most) 7. Strelac: za Naftagas Grubišić T. (65 min.) . Žuti kartoni: NAFTAGAS – Manger, Kovačević i Ćulafić. Igrač utakmice: Grubišić Tomislav –Naftagas (Boka)

Radnički RATAR – Horvat 5, Fazekaš 6 ( Čipak – ), Džakula 7, Žižik 6 (Damjanov – ), Čorlija 6, Grujić 6, Peka 7, Novčić 6, Dumanić 6, Raič 6 ( Stoisavljević -), Pejin 7.

NAFTAGAS – Markov 7, Manger 6, Lukinić 7 (Pilip – ), Grujčić 6, Kovačević 7, Kažlik 7 (Tunjaković), Oberknežev 6, Grubišić V. 6, Dragić 7 , Grubišić T. 8 (Rogan – ), Ćulafić 6.

Kola krenula niz brdo. Drugi poraz za redom i to na svom terenu ozbiljno je uzdrmao igrače i upravu Radničkog RATAR. Kao što se i očekivalo derbi je protekao u teškoj i tvrdoj utakmici u kojoj su se sastale dve ravnopravne ekipe. Više sreće, a i znanja, ipak je imala ekipa Naftagasa iskoristivši jednu od retkih šansi tokom celog meča i sasvim zasluženo iz Jaše odnela sva tri boda učvrstivši se tako na vodećoj poziciji.

Derbi je počeo ispipavanjem snaga u kojoj se igra odvijala na sredini terena između dva šesnaesterca. Na samom početku utakmice stekao se utisak da su domaći igrači u meč ušli sa izvesnom dozom straha i velikim respektom prema protivniku. To je svakako uticalo na igru jašatomićana, domaćin je u u prvih desetak minuta delovao neorganizovano na momente čak i konfuzno. Sa druge strane gosti su sasvim dobro znali šta hoće. Dobra i stabilna odbrana naftaša delovala je kao neprobojan zid, a igra “iz prekida” iz kontre davala je rezultata. Gosti su na početku bili mnogo konkretniji. Takva igra se do kraja meča pokazalo kao dobitna kombinacija trenera Dragića i njegovih pulena. Od sredine I poluvremena fudbaleri Radničkog RATAR kao da su se prenuli iz dubokog sna, presabravši se krenuli su sa mnogo agresivnijom i konkretnijom igrom. Taj deo meča definitivno je pripao igračima Radničkog RATAR. U tom periodu igre slede napad za napadom i nekoliko propuštenih šansi domaćih igrača. Prvu šansu je propustio Novčić posle odličnog slaloma između nekoliko igrača Naftagasa, ali u šesnaestercu nepotrebno čini prekršaj u napadu. Dobro su se pokazali napadi koji se kreirani od Fazekaša, Peke, Novčića i Pejina ali sa lošom završnicom koja je juče vraški nedostajala domaćinu. Igračima Radničkog nikako nije uspevalo da pronađu ključ za jaku i stabilnu odbranu gostiju. Sve u svemu, iako su igrači Radničkog bili bolji u prvom delu utakmice na odmor se otišlo bez golova, ali sa tračkom nade da će u II poluvreme poboljšati završnicu napada i eventualno ugroziti gol gostujućeg golmana Markova.

Kao što se i očekivalo, prvih petnaest minuta II poluvremena nesumnjivo je pripalo igračima Radničkog. Bio je to u odnosu na prvo poluvreme jedan sasvim drugi Radnički RATAR. Pažljivo kreirani napadi sa kratkim pasevima i proboji sa desnog krila je igra koja je trebala da se odvija od samog početka utakmice. Propušteno je još par šansi da se ugrozi protivnik. Kako to obično biva, posle propuštenih šansi sledi kazna. Šok za sve navijače plavo-belih usledio je u 65. minutu igre. Posle kontranapada igrača Naftagasa i kardinalne greške, juče potpuno indisponiranog, golmana domaćih Horvata, Grubašić Tomislav postiže gol i donosi svojoj ekipi veliku prednost. Gotovo dvadesetak minuta je bilo potrebno igračima Radničkog da se povrate od šoka. Nakon konsolidovanja redova domaćini čine veliki pritisak ka gostujućem golu, ali brzopletost u realizaciji ne daje rezultate, čak naprotiv, napadi plavo-belih su delovali haotično. Bezbroj pokušaja iz slobodnih udaraca i kornera, ali bez rezultata samo još više je unosilo nervozu i loše su uticali na kreiranje nekog ozbiljnijeg napada. Tračak nade usledio pred sam kraj utakmice. Dario Peka uspeva da se probije kroz odbranu i sa petnaest metara šutira pored same stative. S druge strane gosti su usporili igru, a odbrana naftaša je i dalje bila stabilna. Igra iz prekida i kontranapadi su bili taktika koja je gostima donela važna tri boda.

Ovim porazom fudbaleri Radnički RATAR su značajno umanjili šanse da budu prvi na tabeli, čini nam se da je ta misija sada i nemoguća dok je s druge strane Naftagas ovom pobedom u velikoj meri obezbedio sebi prvo mesto na tabeli. Naredne nedelje na programu je 7. kolo MFL Zrenjanin – grupa Istok gde će svakako najinteresantniji meč biti u Boki gde domaćin dočekuje, od ovog kola drugoplasiranu ekipu, Radnički iz Sutjeske. Za jašatomićane nastupa izuzetno težak period, jer mu sledi nekoliko gostovanja gde će snage odmeravati sa neugodnim ekipama Radničkog iz Sutjeske i Lehelom iz Mužlje. Mesta optimizmu u redovima plavo-belih nema, vreme je za dobro sagledavanje svih uzroka koje su plavo-bele od prvog mesta doveli na treće mesto na tabeli.


FK “Naftagas” Boka, Draško Dragić, trener


FK „Radnički“ Jaša Tomić, Robert Zonai, trener

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana